Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Jó gazdái a szociális bérlakásoknak a vásárhelyiek

Nem hiányoznak a száz szociális bérlakásból az alapberendezések, azaz a kályhák, vízmelegítők, gáztűzhelyek, mosdók és csaptelepek – derült ki a legutóbbi, előre be nem jelentett ellenőrzés során Vásárhelyen.
Nem hiányoznak a száz szociális bérlakásból az alapberendezések, azaz a kályhák, vízmelegítők, gáztűzhelyek, mosdók és csaptelepek – derült ki a legutóbbi, előre be nem jelentett ellenőrzés során Vásárhelyen. A polgármesteri hivatal munkatársai néhány héttel ezelőtt sorra járták a bérlakásokat, s általánosságban mindent rendben találtak – tudtuk meg tegnap Ambrus Norberttől, az önkormányzat lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetőjétől.

Ugyanakkor a sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy az idén is lehet pályázni téglablokkos vagy panelházban lakóknak az otthonaik felújítására. Ha a lakástulajdonos 400 ezer forinttal rendelkezik, akkor ehhez az önkormányzat 400 ezer, valamint az állam ugyancsak legfeljebb 400 ezer forintot tesz hozzá. Ebből az összegből aztán a külső homlokzat szigetelését, a nyílászárók vagy éppen a radiátorok szelepeinek cseréjét oldhatnák meg a lakók. Pályázni csak közösségnek lehet, azaz a házban található összes ingatlan gazdájának vállalnia kell a költséget – mondta Ungi Róbert, az önkormányzat beruházási ügyintézője. A lakóközösségeknek július 31-éig lehet beadni a pályázatukat a polgármesteri hivatalba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változott a vásárhelyi szemétrendelet

A megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevétele miatt megváltoztatta a szemétdíjfizetésről… Tovább olvasom