Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Jövő héten kezdik építeni a keleti elkerülőt: három körforgalom és egy vasúti kereszteződés is lesz az új úton

Közel 2 milliárd forintból épül meg Hódmezővásárhelyen a 47-es főutat és az Erzsébeti utat összekötő keleti elkerülő út. Ezzel bezárul a körgyűrű, tisztább lesz a vásárhelyi levegő.
– A susániaknak és az újvárosiaknak naponta több száz, az ipari parkba érkező teherautó környezet- és zajterhelését kell elviselniük. Pályáztunk az ipari park fejlesztésére. Ennek része az úgynevezett keleti elkerülő út építése, amely ezt a problémát jelentősen csökkenti – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, ahol aláírták a beruházás kivitelezési szerződését.

A 3,2 kilométer hosszú út 1,8 milliárd forintba kerül. Hegedűs Zoltán bejelentette, az önkormányzat pénteken adja át a kivitelezőnek, a Délút Kft.-nek a munkaterületet, úgyhogy a jövő héten megtörténhet az első kapavágás. A tervek szerint ősszel már használhatják a járművek az utat.

Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, 60 ezer tonna földanyagot, 30 ezer tonna kavicsot építenek be az új útba. A 3,2 kilométeres szakasz 3 körforgalmat és egy vasúti kereszteződést is tartalmaz.

Juhász Lóránt (balról), a Délút Kft. ügyvezetője és Hegedűs Zoltán alpolgármester aláírta a kivitelezési szerződést. Kezdődhet az útépítés. Fotó: Kovács Erika

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő őszre épül fel a kertvárosi templom - mutatjuk a látványtervet!

Jövő őszre épül fel a kertvárosi templom - mutatjuk a látványtervet!
A 400 milliós beruházás a hitéletet és a közösségi célokat is szolgálja. Tovább olvasom