Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Júliusban, majd szeptemberben is változik a parkolási rend

Hódmezővásárhely - Folyamatosan változik Vásárhely belvárosának parkolási rendje. A Kossuth tér környékén csak elvétve találni olyan helyet, ahol szabályosan és ingyen lehet kocsival megállni.
Júliustól a Szabadság téri piac parkolóját is bevonják a fizetős rendszerbe, szeptembertől pedig a Szent Antal utcában már buszok is megállhatnak.

Jelenleg a vásárhelyi belvárosban összesen 943 felfestett parkolóhely van, amelyek mindegyike fizetős. Narancssárga automatákból vehetnek az autósok parkolási szelvényt, amely óránként 100 forintba kerül. Persze csak munkanapokon, reggel nyolc és délután öt óra között.

Hódmezővásárhely egyik legnagyobb fizetőparkolója az Andrássy utcai Fotó: Segesvári Attila
Hódmezővásárhely egyik legnagyobb fizetőparkolója az Andrássy utcai
Fotó: Segesvári Attila

A város szívében szinte képtelenség olyan helyet találni, ahová szabályosan, de ingyenesen állíthatjuk le kocsinkat. Ilyenek főleg a Szántó Kovács János utcára merőleges kis utcácskák. Ezeknél is ügyelni kell a kitett KRESZ-táblákra. Ahol nincs kék alapon nagy fehér P és alatta a fizetős táblácska, ott várakozni vagy megállni tilos tábla van helyette, máshol pedig csak engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. Így maradnak a fizetős helyek, valamint a gyaloglás a város széli nagy áruházak ingyenes parkolóitól.

A parkolási rend legközelebbi változása július elsejével lép életbe. Mivel a város fogja üzemeltetni a Szabadság téri piacot, így annak a parkolóját is bevonják a fizetős rendszerbe. Most ugyanis csak piaci napokon kell fizetni a parkolásért, ami két órára 70 forintot jelent. Júliustól a piacos napoknál marad a régi ár, de a többinél az az érvényes, mint bárhol máshol, vagyis óránként egy százast kell az automatába dobni.

Nem olyan régen változtatták meg a Szent Antal utca rendjét: az út jobb oldalán felfestették a fizetős helyeket, emiatt az utcát egyirányúsították. A Szent Antalban szeptembertől újabb szabályt kell megszokni: az Andrássy utcától a középiskoláig tartó szakaszán felszámolják húsz személyautó helyét, ahol ősztől majd buszok állhatnak meg.

Ugyancsak szeptembertől teljesen megszűnik a Szent Antalra merőleges Mária Valéria utcában a parkolás. Akik eddig itt álltak meg, azok az addigra elkészülő Eötvös-sportcsarnok alatt kialakított mélygarázst vehetik igénybe, ahol egyszerre mintegy 100 gépkocsinak lesz hely.

Olvasóink írták

 • 3. alsonix 2008. június 04. 20:14
  „Mindent a zsebnek, semmit az észnek! Lassan visszapillantó gyüjtőt kell elhelyezni a Petőfi utcán is! :-))) Nagy lehet az érdeklődés az autoalkatrészboltokban az uj tükör iránt!”
 • 2. Besenyő Pista bácsi 2008. június 03. 11:04
  „képtelenség olyan parkolót találni ahol ingyenesen és szabályosan lehet parkolni? Dehogy! A torony alatt van! Jaaa! Hogy az csak az "illetékes elvtársaknak" tartják fenn?! Dehát demokrácia van! Vagy nem? Vagy de? Vagy nem?????? Itt Hódmezőlázárhelyen...”
 • 1. megbux 2008. június 02. 09:08
  „A Mária Valériában nem kellene megszüntetni a parkolást!!
  Szar ez a parkolási rendszer, soha nem lesz jó! félévente korrigálják, de egyre rosszabb lesz!
  Közlekedésiszakember kellene a műszaki irodába, nem ilyen kóklerek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Családi napot rendezett szombaton a Délmagyarország és a Délvilág a… Tovább olvasom