Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Júliustól már szabálysértés a bliccelés

Szabálysértési feljelentést tesz a vásárhelyi strand vezetése mostantól azok ellen, akik más belépőjével akarnak bejutni a fürdő területére, vagy egyszerűen be akarnak lógni a strandra.
Biztonsági őrök figyelnek az ingyen strandolni akarókra. Fotó: Tésik Attila
A napokban autózott el Vásárhelyre az a szegedi házaspár, aki ugyan strandolni szeretett volna, ám meg akarta spórolni a fürdőbelépő árát. A fiatalok a népkerti sétány felőli drótkerítésnél jutottak be a fürdő területére, de nem élvezhették sokáig a strandot: a biztonsági őrök egy percen belül meg is fogták őket. A vásárhelyi strand hátsó részét ugyanis infra érzékelőkkel figyelik, s minden illegális behatolót látnak.

– A fürdő belső szabályzatának megfelelően ezentúl minden olyan vendég ellen szabálysértési feljelentést teszünk, aki fizetés nélkül akarja igénybe venni a szolgáltatást, azaz megpróbál belógni – mondta lapunknak Molnár Attila, a Hód-Strand Kft. ügyvezetője.

A strand még egy szigorítást bevezet. Az intézmény dolgozói ismerik azt a trükköt, hogy az öltöző ablakán át kiadott bérlettel mások is be akarnak jönni a fürdő területére, így itt is szigorítanak.
– Eddig semmiféle szankciót nem alkalmaztak munkatársaink az ilyen esetekben, csupán nem engedték be a más fényképes bérletével próbálkozót. Mostantól azonban be is vonják a felmutatott belépőt, amelyet csak az eredeti tulajdonosának adnak vissza. Már abban az esetben, ha az előtte bejelenti, hogy ellopták tőle a bérletét. Ha azonban ezt nem teszi meg, akkor szintén szabálysértési eljárást kezdeményeznek, a bérletet pedig érvénytelenítik – mondta az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűs Endre és Judith Cohen estje

Ma este 7 órakor a vásárhelyi Fekete Sas dísztermében rendezik meg a vásárhelyi születésű Hegedűs… Tovább olvasom