Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kabinvárólista és a kockás füzet

Nem kell magával hoznia másik három embert annak, aki négyszemélyes kabint akar bérelni a vásárhelyi strandon – elég, ha meg tudja mondani, kik a társbérlői. Akik régóta vártak a kabinra, nem értik a dolgot, a strand szerint viszont ez bizalmi ügy: az intézmény nem mondhatja meg, ki kivel lesz együtt. De arra is van mód, hogy egy ember egyedül bérelje a négyszemélyes helyiséget.
A kabinokat négyen bérelhetik egyszerre. Fotó: Tésik Attila
Fatengelyes megoldásnak tartja több olvasónk is a vásárhelyi strandon azt, hogy a pénztárban kockás füzetből olvassák ki, ki melyik kabint bérelte a korábbi években, mert ez kedvezményre jogosít. A kabinokba korábban igencsak nehéz volt bejutni, sokan éveket vártak az üresedésre. Ma már más a helyzet: van szabad hely. Olvasóink elmondták, hogy nem fogadták el tőlük a kabinbérlet árát, mondván, szervezzék össze a kabintársakat – a másik három embert – s egyszerre róják le a díjat. Egyiküknek szerencséje volt, s ismerősei várólistáról választották társuknak, így lett társbérlő.

– Fonák helyzetnek tartom, hogy nekünk kell összeszervezni a bérlőtársakat, hogy fizetni tudjunk, ezt a szolgáltatást a strandnak kellene elvégeznie – mondta egyik panaszosunk, akinek végül többszöri telefonos egyeztetés után sikerült levinnie a kabintársakat a strandpénztárhoz, akiket szerencsére jól ismert.

– Rosszul nézne ki, ha a kollégáim mondanák meg, hogy ki kivel bérelhet közös kabint, ezért javasolják, hogy mindenki maga keressen bérlőtársakat – mondta Molnár Attila, a Hód-Strand Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez bizalmi ügy, hiszen a kabinban ott maradnak a ruhák, az iratok és a kocsikulcsok is, azokat senki sem viszi magával, amikor fürödni megy.

Hozzátette: bárkinek lehetősége van arra, hogy egy egész négyszemélyes kabint kibéreljen. Ahogy arra is, hogy csak betársuljon mások mellé. Ha nem talál társat, akkor a közös öltözőbe válthat bérletet.
Az ügyvezető elmondta, a pénztári kockás füzetben azoknak a névsora található, akik 2003-ban a strandfelújítás idején is érvényes bérlettel rendelkeztek. Ők ugyanis – ha kérik – 10 százalék kedvezményt kapnak, miután annak idején a pénzükért nem kaptak teljes szolgáltatást. Ha ezt valaki nem igényli, akkor nem keresgélik a nevét.

Molnár Attila hangsúlyozta: senkinek sem kell előkerítenie fizetéskor a kabintársakat, csak azt kell tudnia, hogy kik ők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta cipő, vasalt nadrág az alap

Egy évvel ezelőtt állt munkába Vásárhely jelenlegi rendőrkapitánya, Dezső József, aki azóta is… Tovább olvasom