Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Kamerák ajándéba

Hódmezővásárhely - Közérdekű felajánlásként 5, infrafénnyel, LCD monitorral, magyar nyelvű menüvel ellátott kamerarendszert adományozott a vásárhelyi önkormányzatnak egy helyi vállalkozás, a Hódkerék Kft.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A cég a városi rendőrkapitányság közlekedési és közrendvédelmi osztályának munkáját szeretné segíteni a kamerákkal, amelyeket a rendőrautókban lehet használni, de akár felszerelhetők kerékpárra és robogóra is. Tagja a városi baleset-megelőzési bizottságnak, ahol többször szóba került, hogy milyen jó lenne ilyen kamerából több Vásárhelyen, jelenleg ugyanis egyet használnak a rendőrök – indokolta elhatározásukat Hódi András, a családi vállalkozás tulajdonosa. Megbeszélték feleségével, és miután forgalmazóként ajánlatot kaptak a kamerákra, úgy döntöttek, vásárolnak belőle, majd felajánlják az önkormányzaton keresztül a rendőrkapitányságnak a közbiztonság javítása érdekében. Hódi András egyébként kerékpáros közlekedési ismereteket is tanított diákoknak, valamint részt vesz a városi kerékpáros programok szervezésében.

Nem túl gyakori az ilyen jellegű közérdekű felajánlás – tudtuk meg az önkormányzatnál. A vásárhelyiek inkább programok, kezdeményezések mellé állnak, azokat támogatják. Mint például a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nyári étkeztetését vagy az országzászló felállítását, illetve a város zongorájára a gyűjtést – utóbbi esetében eddig mintegy 3 millió forint adomány jött össze.

Olvasóink írták

 • 3. booo 2013. június 25. 18:55
  „"közrendvédelmi osztályának munkáját szeretné segíteni" - És hogyan?
  No, leshetjük hogy melyik civil kocsiból videóznak "furfangos" helyen?”
 • 2. történész 2013. június 25. 17:47
  „Egy társadalomban az ilyen adakozás mindig feltételes...ezt nem tudom, csak általánosságba mondom-..”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. június 25. 11:48
  „Reméljük Hódi András és felesége nem fog k*va nagy öngólt rúgni ezzel a felajánlással, egyébként ha nem a 30-as táblát és a sárgán való áthajtókra irányul a skubizás még támogatom is, mert már a t*öm televan a másik elé bevágó, elsőbbséget meg nem adó, minden kereszteződést jobb-kéz szabályként kezelő autósukkal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmunkások dolgozhatnak az önkormányzati földeken

A lejáró haszonbérletű, önkormányzati tulajdonú földek egy részét is bevonnák a mezőgazdasági közmunkaprogramba Vásárhelyen. Tovább olvasom