Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Kecskemétit ismét leszavazták

A harmadik alpolgármester-választás is kudarcba fulladt tegnap Mindszenten. A képviselők többsége újfent nem támogatta Kecskeméti Jánost, akit másodjára jelölt a helyettesi tisztségre Zsótér István polgármester.
Kecskeméti János képviselő maradt. A mindszenti városatyák többsége másodjára sem akarta alpolgármesternek. Fotó: Tésik Attila
Újra napirendre került a komp biztosítási ügye is, amit továbbra is sérelmeznek a jobboldali képviselők.
– Nem azért választottak a mindszentiek képviselőket, hogy szórakozzanak. Ez nem egy cirkusz – jelentette ki tegnap a kisváros testületi ülésén Bagitáné Szécsényi Mária. A települési képviselő ezzel az alpolgármester-választással kapcsolatos huzavonára utalt. A mindszenti elöljárók újfent, immár harmadjára rugaszkodtak neki, hogy kijelöljék a polgármester helyettesét. Először úgy tűnt, hogy meghiúsul a választás.

Hevesi Tamás fideszes városatya ugyanis azt javasolta: vegyék le a napirendről a témát. Úgy vélte: ismét egyeztetni kellene, s csak ezután szavazni. Zsótér István polgármester viszont arra hívta fel Hevesi figyelmét, hogy kötelessége alpolgármestert jelölni, mert ha nem teszi, akkor törvényt sért.

Megírtuk: a városvezető által javasolt személyeket eddig mindig leszavazták a jobboldali képviselők. Elsőként Kecskeméti János, egykori polgármestert, majd Gyenes János, volt alpolgármestert jelölte Zsótér.

Tegnap újfent Kecskemétit javasolta alpolgármesternek Mindszent első embere. A szavazási procedúra pár perc alatt lezajlott. A voksok összeszámolásakor kiderült: mindössze ketten támogatták Kecskemétit, így továbbra sem lesz alpolgármestere a városnak.

Kisebb szócsata kerekedett tegnap az újra napirendre került kompügyben is. A jobboldali képviselők továbbra is sérelmezik, hogy az üzemeltetést végző Kukszi Bt. helyett az önkormányzat fizeti a biztosítást, ami évi 266 ezer forintos kiadást jelent a városnak. Szabó József megjegyezte: nem látott még olyat, hogy egy pályázó diktáljon. A mindszenti cég ezzel a feltétellel vállalta a feladatot. Zsótér erre közölte: az előző testület elfogadta az ajánlatot.

A jövő évi költségvetési koncepciót módosításokkal fogadták el. A javaslatok között az intézményi struktúra átvilágítása, szükség esetén összevonása, a polgármesteri hivatal működési költségeinek 10-15 százalékos csökkentése is szerepelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgáltatóház épül Vásárhelyen

Szolgáltatóházat épít a vásárhelyi Hódi Pál utcai telekre a helyi Csomiép Kft. Az igényeket már… Tovább olvasom