Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kedden indul az egynapos sebészet az vásárhelyi Erzsébetben

Hódmezővásárhely - Mától működik az egynapos sebészeti ellátás Vásárhelyen, az Erzsébet kórház felújított szárnyában, amelyet tegnap avattak fel. A város a munkálatokhoz húszmillió forintos támogatást nyújtott. A kórház más épületeinek modernizálása is folyik, hamarosan városi népegészségügyi program kezdődik.
Az A épület második lépcsőházára, illetve a második emeleti épületrészre – amely az új ellátásnak ad helyet – rá sem lehet ismerni. Átalakításához, modernizálásához húszmillió forint támogatást kapott az önkormányzattól a kórház, mely összesen 1300 egynapos beavatkozást végezhet el az idén. Ma a szemészeti osztály rászorult betegeit látják el, itt, majd sorra kerül valamennyi szakma betege. Az új épületrészben korszerű vizsgáló, valamint egy- és többágyas szobák szolgálják a gyógyulást.

Az egynapos sebészeti osztály betegei a legmodernebb körülmények közé kerülnek Fotó: Segesvári Csaba

Annak ellenére, hogy tavaly soha nem látott megszorítást élt át a kórház – az országban egyedülálló arányban kényszerült elbocsátani dolgozóit a kormányzati megszorító intézkedések miatt – jelentős összeget, 660 millió forintot nyert április és december között – hangsúlyozta avatóbeszédében Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. Ezt az összeget a kórház struktúrájának átalakítására, ésszerűen használták fel, s a közgyűlés egyhangúan „biankó csekket" állított ki az intézmény fejlesztésére.

Népegészségügyi program

Vásárhely teljes lakosságát érintő betegségmegelőző és egészségmegőrző program indul Vásárhelyen. A tervről – amely az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden korosztályt érint – a januári közgyűlésen döntenek a városi képviselők.  
– Nem csak tiltakozni és kritizálni vagyunk képesek – utalt a tavaly februári kórháztüntetésre a város első embere. – De pozitív megoldást is fel tudunk mutatni arra, hogy külső kényszerítő eszközök nélkül is átalakítjuk a kórházi struktúrát, minél többet megtartva annak eddigi ellátó rendszeréből.

További fejlesztéseket is terveznek a kórházban, s jelenleg is folynak felújítási, átalakítási munkálatok az intézmény más épületeiben. Az újabb, tervezett felújításokat a közgyűlés februárban tárgyalja.

Olvasóink írták

  • 1. lektor 2008. január 19. 12:26
    „"Kedden indul az egynapos sebészet az vásárhelyi Erzsébetben"

    egyesek felvehetnék a magyart idegennyelvnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok sérülés a csúszós járdákon

Hódmezővásárhely - Az utakon maradt jégpáncél még tegnap is szedte áldozatait. Hódmezővásárhelyen a… Tovább olvasom