Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kérdéses a városi tévé jövője

Most úgy tűnik, a jövő évi költségvetésben nem lesz fedezet a vásárhelyi városi televízió működésére – jelentette ki a tegnapi közgyűlésen Lázár János polgármester. A képviselők úgy döntöttek, a médiumot szakmailag és pénzügyileg is át kell világítani.
Burzon Mária, a felügyelőbizottság elnöke. A tagokat nem hívják vissza. Fotó: Tésik Attila
Bizonytalan a vásárhelyi városi televízió sorsa – derült ki a tegnapi közgyűlésen. A médium felügyelőbizottsági tagjainak beszámolója volt ugyanis napirenden, s ennek kapcsán több ellenzéki képviselő is felszólalt. A munkáspárti Havránek Ferenc azt mondta: egyetért a szocialista Hernádi Gyulával, aki szerint át kell világítani a televíziót. A szintén MSZP-s Szeli Ferenc pedig azt javasolta, hogy hívják vissza a felügyelőbizottsági tagokat, s válasszanak helyettük olyanokat, akik „nincsenek közvetlen befolyás alatt", azaz nem függnek az önkormányzattól – így nem merülhetne fel az elfogultság gyanúja. A tévéműsorok egyoldalúságát is újra szóvá tették a felszólalók.

Burzon Mária, a felügyelőbizottság elnöke felhívta a figyelmet arra, ami már többször elhangzott: a műsorokkal kapcsolatos kifogások kivizsgálásában az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) az illetékes. Lázár János polgármester pedig azt mondta: lehet, hogy a vtv sorsa gyorsan megoldódik, a jövő évi büdzsében ugyanis jelenleg egy fillér fedezet sem látszik a működésére. Javasolta, hogy az ORTT-vel vizsgáltassák meg a műsorpolitikát – ezt meg is szavazta a közgyűlés, ahogy a teljes átvilágítás is megkapta a szükséges többséget. A felügyelőbizottsági tagok visszahívását viszont nem támogatta a jobboldali képviselőcsoport.

Megkérdeztük a történtekről Arany-Tóth Attilát, a vtv, azaz a Szerdahelyi József Kht. vezetőjét, aki azonban nem kommentálta a közgyűlésen elhangzottakat.

Percek alatt, képviselői hozzászólások nélkül döntötte el a közgyűlés, hogy a szikáncsi részönkormányzat vezetője Fekete Ferenc települési képviselő lesz. Összekötőként részt vesz a munkában Benkő Zsolt, a polgármesteri hivatal munkatársa, valamint tag lesz Asztalosné Kisalbert Mária, Keresztesné Rezes Molnár Anna, valamint Pál István. Az ellenzéki képviselőcsoport által javasolt Barta Róbertet nem támogatta a közgyűlés.


Jobboldali képviselő munkáspárti szórólapja

A Munkáspárt gázáremelést firtató szórólapjával a táskájában érkezett a tegnapi vásárhelyi közgyűlésre Tóthné Kecskeméti Katalin jobboldali képviselő. Napirend előtt szót kért, s elmondta, mennyire egyetért annak szövegével – vagyis, hogy ha emelik a gáz árát, minden drágul, s a miniszterelnök megakadályozhatná ezt, de nem teszi. Tóthné minden képviselőnek adott is a szórólapból. Havránek Ferenc, a Munkáspárt helyi elnöke viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy „veszélyes párt" az övék. 15-16 évvel ezelőtt is ugyanezért tiltakoztak, s valószínűleg 15-16 év múlva is így lesz ez – akkor is, ha közben más színű lesz a miniszterelnök.


Sz. A. K. – T. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új oktatóközpont nyílt Vásárhelyen

Újszerű képzési formát honosít meg Vásárhelyen a tegnap délelőtt felavatott oktatóközpont, ahol… Tovább olvasom