Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

''Két nagy feladatot sikerült megoldani''

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve?
– Egyhetes lelkigyakorlatot szerveztünk, valamint előkészítettük a Domonkos-nővérek visszatelepülését – mondta Seidl Ambrus Fotó: Tésik Attila
– Erről az esztendőről röviden annyit lehet mondani: gyorsan eltelt. Ennek oka, hogy sok minden történt, illetve sok munkát kellett elvégeznünk a közösségben – árulta el Seidl Ambrus vásárhelyi római katolikus plébános, akinek hivatása egyben magánéletének része is.

Az idén két nagy esemény történt a belvárosi katolikus közösség életében. Tavasszal egyhetes missziót, vagyis lelkigyakorlatot tartottak a plébánián. Megpróbáltak minél több embert, korosztályt bevonni. A rendezvény előkészítése, szervezése, majd később lebonyolítása egész embert kívánt. A plébános úgy érzi, hogy hatékony és eredményes volt a munka, mert szép számmal érkeztek érdeklődők.

Az év másik jelentős eseménye a Domonkos-rendi nővérek visszatelepülése volt. Seidl Ambrus is segített a szálláshelyük kialakításában – nyáron az Andrássy utcai Károlyi-házban hozták létre a nővérek rendházát. Októberben pedig befogadási ünnepséget szerveztek a tiszteletükre.

– Ez a két feladat jól sikerült, s ez kellemes érzéssel tölt el. Persze mindez nem csupán az én érdemem, hiszen a munkából kivették a részüket a hívek, valamint az önkormányzat is besegített – folytatta Seidl Ambrus.

A plébános úgy véli, amit tett, nem csupán Istent szolgálta, hanem az emberek kedvére is volt. Ezért úgy érzi, hogy a 2005-ös esztendő igazán boldogan telt. A jövő évtől pedig azt várja, békésebb legyen, mint a korábbiak, mert erre van szüksége mindenkinek, hívőnek és nem hívőnek egyaránt. Seidl Ambrus célokat, terveket soha nem tűz ki maga elé. Helyette azt tartja: mindig készen áll arra, hogy ha elé kerül egy feladat, akkor azt boldogan, örömmel és hatékonyan oldja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már büntetik a petárdázást

Tegnap óta Vásárhelyen is több helyen vásárolhatunk speciális, úgynevezett II-es osztályba sorolt… Tovább olvasom