Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kettős szoboravató Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Szerda késő délután Almási István alpolgármester avatta fel Nagy Attila szobrászművész Sebesség I., Sebesség II. szobrait a Teleki, Kinizsi, Vöröskereszt és Táncsics utca kereszteződésében épített kettős körforgalmi csomópontban.

Az alpolgármester ünnepi beszédben méltatta az alkotó eddigi pályáját, majd hangsúlyozta, a város körforgalmaiban már avattak műalkotásokat, de kettőt egyszerre egy helyen még nem. Az ünnepség résztvevőit a Rockefeller zenekar szórakoztatta.

Szerda késő délután Almási István alpolgármester avatta fel Nagy Attila szobrászművész Sebesség I., Sebesség II. szobrait. Fotó: Korom András
Szerda késő délután Almási István alpolgármester avatta fel Nagy Attila szobrászművész Sebesség I., Sebesség II. szobrait. Fotó: Korom András

Olvasóink írták

 • 11. wolfbogi 2011. szeptember 26. 15:02
  „Szerintem igenis szépek ezek a szobrok! És örülök, hogy vannak! A fröcsögőknek: menjetek át Békés megyébe, gyönyörködjetek az ottani körforgalmakban: szép látvány a 2m-es gaz, igazatok van. Ha virággal lenne beültetve: akkor meg az lenne a baj, hogy gondozni kell, és emiatt akadályozzák a forgalmat. Szerintem inkább örüljünk neki, ilyet nem látni minden városban! Nekem tetszik, nagyon egyedi, gratulálok a művész úrnak!”
 • 10. tobaccoroad 2011. szeptember 23. 14:24
  „Attól,hogy nem ismeretik fel a művészetet arról mér is a szobrász tehet?”
 • 9. Én2 2011. szeptember 23. 12:21
  „Ha virággal beültetik még akkor is szebb lett volna!!!”
 • 8. gebe 2011. szeptember 23. 08:50
  „Várjuk a Sebesség 3-at. Gyorsan tüntessék el ezeket a förmedvényeket.A művész urat pedig vezessék vissza a munka világába azzal hogy elbonthatja a művét. Egy kis utcasepregetés nem ártana szerencsétlennek.”
 • 7. zsuzsa1 2011. szeptember 22. 16:34
  „Ki lehet ez a Nagy Attila szobrászművész? Van kötődése Vásárhelyhez, vagy csak rátaláltunk valahol és a szobor árának egy részét visszajuttatta "talányos" zsebekbe.”
 • 6. Lixus_kzs 2011. szeptember 22. 12:22
  „Ha üresen hagyták volna akkor az lenne a bajod.”
 • 5. Én2 2011. szeptember 22. 10:56
  „A SZOBORNAK NEVEZETT VALAMI RANDA!!”
 • 4. Én2 2011. szeptember 22. 10:55
  „zoltanszabo- nem jó it élni, itt minden felesleges dolgora ami nem szükséges az embereknek arra van pénz.Dobálják a pénzt minden hülyeségre de megélhetés javítására egy fillért sem. Ez egy alvó város itt azt csinál a pm és a képv. testület amit akar.Alszunk és alva járunk becsukott szemmel!!”
 • 3. Írástudatlan 2011. szeptember 22. 09:42
  „Szerintem nen ér csak egy <moderálva> az egész szobornak nevezett valamik.Főlösleges pénzkidobás volt az egész!Ilyeneket még az ovisok is tudnának készíteni egy egygönbös fagyiért.”
 • 2. zoltanszabo 2011. szeptember 21. 22:51
  „Remélem kiálló rész nincs rajta. Ne hogy valaki letörje.
  Ez 2 motorost ábrázol ??? akik mennek mint az örültek ?? Így lehet menni a 2 kőrforgalomban ??? Nagy A . hogy kötődik Vhelyhez ?? Se a szobrászoknak--se semmilyen művészeknek, építészeknek NINCS munkájuk, nincs megbizatásuk --pénzhiány miatt --országosan ---MILYEN JÓ ,hogy ott Vásárhelyen ez nem probléma, van rá igény--van rá mani ..
  Jó lehet ott élni --minden OKÉ --arra fele .”
 • 1. booo 2011. szeptember 21. 21:28
  „Már vagy két hónapja ott van az a 2 valami, most jutott eszébe valakinek hogy még nem volt avatási ceremónia?
  Kicsit elkéstek. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélési gyakorlat katonáknak

A túlélés alapjait sajátították el a vásárhelyi lövészzászlóalj 2. lövészszázadának katonái a Bocskai István Lövészdandár alegységeinél zajló kiképzésen. Tovább olvasom