Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Kevesebb bűneset, több garázda Mindszenten

Jelentősen – mintegy harmincöt százalékkal – csökkent tavaly az egy évvel korábbi adatokhoz képest az ismertté vált bűncselekmények száma Mindszenten.
Emberölés, rablás nem történt tavaly Mindszenten, s halálos közlekedési baleset is csak egy volt. Ám a garázdaságok száma tavaly az előző évhez képest kétszeresére nőtt, és ebből sok szabálysértési eljárással végződött. A bűncselekmények hatvan százaléka vagyon ellen irányult – derült ki Jónás József őrsparancsnok beszámolójából, amelyet a helyi képviselő-testület számára készített. Lopásokból is kevesebb volt, hiszen míg 2005-ben 91-et jelentettek be, addig tavaly már csak 35-öt. Nőtt viszont a bűnelkövetők száma, mégpedig 62-ről 75-re, azaz, kevesebb ügyben több tettes ellen kellett eljárni. A kistelepülésre nem jellemző, hogy külföldiek bűnözni érkeznének ide, hiszen valamennyi tettes magyar állampolgár volt, s zömük a mindszentiek közül került ki.

A közlekedési morál nem nagyon javult: a mindszent rendőrök tavaly 12 ittas vezetőt, illetve 19 jogosítvány nélküli vezetőt igazoltattak, s helyszíni bírságként 12 millió forintot szabtak ki. Az előző év legnagyobb fogása egy illegális árus volt, akinél 1271 petárdát leltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feszültség a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzatban

Nem sikerült megállapodást kötnie a városi önkormányzattal a vásárhelyi cigány kisebbségi… Tovább olvasom