Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kevesebb mint fél százalékot fordítanak a vízi közműre

A tartalékból fejlesztésre és támogatásra költöttek.
A vásárhelyi választópolgárok az idei költségvetést érintő két kérdéssel keresték meg, és ezeket szeretné tisztázni – közölte a tegnapi sajtótájékoztatón Kovács László (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő, a pénzügyi, gazdasági bizottság elnöke. Az egyik a több mint 400 millió forintos tartalékra, a másik a Zsigmondy víziközmű-vagyonra vonatkozott.

– A 400 millió forintos tartalékból 110 milliót fordított a város arra, hogy minden 62. évét betöltött és afeletti nyugdíjas 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapjon. 60 millió jut a sportegyesületek támogatására, 150 milliót vehetnek igénybe a vállalkozások bérfejlesztésre, 32 millió forintból folytatják az orvosi rendelők felújítását, 8 milliót pedig ezek bútorzatának korszerűsítésére fordít Vásárhely – sorolta Kovács László. Ez összesen 360 millió, még 54 millió forint áll rendelkezésre, amelynek felhasználásáról később döntenek.

A 13,5 milliárdos víziközmű-vagyont 2030-ig törlesztve egyharmad áron, 4,7 milliárd forintért vásárolja meg Vásárhely a Magyar Követeléskezelő Zrt.-től. Erről 2016 tavaszán határoztak. Idén a törlesztendő rész 392 millió forint lenne. Üzemeltetésre bérbe veszi a várostól az Alföldvíz Zrt. évi 307 millióért, így az önkormányzatnak csak a fennmaradó részt kell kigazdálkodni, kifizetni, és a büdzsében ez tervezetten szerepel. Ez a mostani költségvetésnek mindössze 0,4 százaléka.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman távoznak a vásárhelyi városházáról

Hárman távoznak a vásárhelyi városházáról
Hárman távoznak a vásárhelyi polgármesteri hivataltól: Végh Ibolya aljegyző - már nem is áll… Tovább olvasom