Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kiégett autó, eltűnt sofőr

Hódmezővásárhely - Teljesen kiégett az az autó, amely tegnap hajnalban egy műhely kerítésének csapódott a maroslelei úton, Vásárhely közelében. A valószínűleg sérült sofőr eltűnt a helyszínről, a mentősök, tűzoltók és rendőrök hiába keresték. A kocsi tulajdonosát azonosították, de tegnap még nem lehetett tudni, ő vezette-e az autót.
Rejtélyes baleset történt tegnap hajnalban Vásárhelytől mintegy 1,5 kilométerre, a maroslelei úton. Fél 5 tájban Maroslele felé tartott egy Volkswagen Golf, amikor az egyik balra ívelő kanyarban letért a jobb oldali padkára, az út menti autófényező műhely kerítésének csapódott, felborult, kigyulladt, majd teljesen kiégett. A kiérkező rendőrök és tűzoltók – bár a kocsi közelében vérnyomokat fedeztek fel – sem az alaposan összeroncsolódott Volkswagenben, sem a közelben nem találtak senkit. A feltételezhetően sérült sofőrnek egyszerűen nyoma veszett.

A helyszínen még dél körül is égésnyomok, kormos kérgű fák, a sebtében kijavított kerítés és ottmaradt autóalkatrészek árulkodtak a hajnalban történtekről. A közelben élők azonban szinte semmit sem vettek észre a balesetből.

A sofőr hátrahagyta a roncsot Fotó: MTI
A sofőr hátrahagyta a roncsot Fotó: MTI

– A férjem és én is altatóval alszom – mondta a 62 éves Ábrahám Lajosné –, nem hallottunk semmit. Délelőtt a szomszédok mesélték, mi történt. Annyit tudunk még, hogy az autófényezőnél lévő farkaskutya, Lüszi annyira megijedt, hogy valószínűleg a kidöntött kerítésen kiszabadulva átmenekült hozzánk, alig tudták visszavinni szegénykét.

A szemben lévő és a környékbeli tanyákba is becsöngettünk, hiába. A baleset helyszínére kisétáló Ábrahámék mondták: fölösleges próbálkoznunk, ezekbe csak alkalomszerűen járnak ki a tulajdonosok. Közben csatlakozott hozzánk az idős házaspár egyik közvetlen szomszédja, a 40 éves Marta Daniela Carla.

– Szombat este értem haza a munkából, és éjjel fél 2 felé feküdtem le. Félálomban mintha hallottam volna valamit, a házban bent alvó kutya és a sziámi macska is jelzett, de azt hittem, csak a dolgukat akarják elvégezni, azért hangoskodnak. Nem keltem fel, nem néztem meg, mi történt – mesélte Marta. A baleset helyszínén és a környéken a rendőrök és a keresésben nekik segítő tűzoltók és mentők nem találtak senkit. A kutatással azonban nem álltak le.

– A gépkocsi rendszáma alapján a tulajdonost azonosítottuk – árulta el Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Még nem biztos, hogy ő vezette a kocsit. Az esetről értesítettük a kórházakat, a vezető felkutatása még tart.

Meglett az ellopott kocsi

A bejelentést követően negyed óra múlva megtalálták a rendőrök azt a személygépkocsit, amelyet szombaton a déli órákban loptak el Hódmezővásárhelyen.

A járművet a tettesnek nem volt nehéz „elkötni", hiszen a sofőr úgy állította le, hogy még az indítókulcsot is benne hagyta. A feljelentést követően a rendőrség elrendelte a jármű körözését, aminek köszönhetően nem sokkal később Mártély belterületén a szolgálatot teljesítő járőrök megtalálták a járművet, és intézkedés alá vonták annak vezetőjét.

A volán mögött ülő fiatalembert előállították, a gépkocsit pedig lefoglalták, majd visszaadták tulajdonosának. Az ügyben az eljárás folyamatban van a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

Olvasóink írták

 • 16. CERAVODKA 2008. november 07. 19:31
  „Kedves CERAVOJA!
  Három sör után is jobb mesét találtam volna ki.
  Mondjuk műszaki hiba, vagy egy őz ugrott kereszbe, vagy egy kivilágítatlan biciklis. Persze ha a helyszínen maradtatok volna. Igaz akkor kiderül mennyit ittál. De mondtad volna, hogy idegességedben utána ittál, amit egy arra járó vizespohárban adott neked a nagy hőségre.
  Egy szó mint száz.
  Ezt elkúrtad! Nem is kicsit! Nagyon!”
 • 15. rekecs 2008. november 05. 12:22
  „Sorry Mackó! :-)”
 • 14. mackó 2008. november 05. 12:05
  „De csúnyán beszéltek!”
 • 13. rekecs 2008. november 05. 11:54
  „Mit reklámozod itt az e-mail címed? Arra vagy ennyire büszke, hogy a szomszéd kisfia megcsinálta neked??? Idióta...”
 • 12. rekecs 2008. november 05. 11:52
  „Ceravoja!

  Tépd le a kis pöcsöd aztán szopogasd! Ez még talán megy... Más már úgysem adja a szádba, mert ráharapsz az egyszem fogaddal! Tetszik a stíludod, muhahahaha... olyan igazi romás! Te nyomorult.”
 • 11. CERAVOJA 2008. november 04. 21:11
  „SZO.. KI A FASZ...T CERAVOJÁNAK UGYAN KŰLDJÉL MÁR EMAILT MENÖKE(szemfényvesztés kisnyúl)”
 • 10. kisnyúl 2008. november 04. 15:45
  „De kár hogy a marhája kibírt mászni a kocsiból.”
 • 9. szemfényvesztés 2008. november 04. 10:33
  „Ja!
  És nem lehet kijátszani,vagy lefizetni sem! Sőt síránkozhattok is neki,az sem változtat a fizika törvényein!”
 • 8. szemfényvesztés 2008. november 04. 10:27
  „"6. ceravoja 2008.11.03. 22:20"

  Talán Te ültél az autóban,kedves hozzászóló?
  És még mindég nem józanodtál ki?Vagy ennyire megütötted a fejed? Miért dühöngsz ennyire?Nyugalom,tudod a fizika törvényei MINDENKIRE EGYFORMÁN vonatkoznak!Azokra is,akik nem tudják megtanulni!”
 • 7. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 04. 09:10
  „Kár az autóért!!!!”
 • 6. ceravoja 2008. november 03. 22:20
  „na nekem irjatok leveletet kedves hozzászolok b...k... a szát...kat
  ceravoja@citromail.hu”
 • 5. Mamszi 2008. november 03. 13:07
  „Egyszerű esetről van itt szó. Ahogy a cikk írja, hogy a helyszínen maradt vérnyom, azt megvizsgálják és máris kiderül hogy ki volt ott a balesetnél és azt is ki tudják mutatni, hogy az az ember vezette-e az autót, akinek a vérnyoma hátramaradt. Meglesz az emberke, csak idő kérdése. Bár az lehet sose derül ki hogy miért is távozott el olyan sürgősen....”
 • 4. norman bates 2008. november 03. 08:58
  „cikk írójának: a fajsúlyos tények közlése mellett (mint pl. " a sziámi macska jelzett") valahogy kimaradt a kocsi gazdájának neve.

  rendőrségnek: ha meglesz a tulaj, remélem lesz annyi eszetek, hogy ne ezt kérdezzétek tőle:
  - elnézést kérünk, szertnénk megkérdezni, hogy nem-e ön vezette a gépjárművet?
  tulaj: -nem hát! ellopták!
  -renden, elnézést a zavarásért.

  hanem inkább így:
  - kérem, a vérnyomokból kimutattuk, hogy maga vezette a kocsit, és ittas is volt (blöff), jogsi bezúzva, téma lezárva!!”
 • 3. Olaszliszka 2008. november 03. 08:54
  „Hm háááááá itt kit pereljünk, a Démász itt nem bünös, nem úgy mint amott. Marad a VW-en gyár mégis csak ő tehet róla, hogy rutin és tapasztalat valamint valós vezetői engedély nélkül száguldoznak a tesók. Hááááááá erről ez a víleméynem.

  Szerintem!”
 • 2. dididididdi 2008. november 02. 21:48
  „biztos ork volt :D:D:D:D bünös szemétláda biztos vaj volt a fejin azé lépett meg:D:D:D:D gázkamrába vele:D:D:D”
 • 1. dodó 2008. november 02. 20:14
  „"...a mentősök, tűzoltók és rendőrök hiába keresték."
  A cigánytelepen is keresték?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

463 millió forintból korszerűsítik a távfűtést Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Befejeződött a távfűtés korszerűsítésének első üteme Vásárhelyen, ami 999 lakást… Tovább olvasom