Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kinga kilencévesen lett fitnesz Európa-bajnok

Kilencéves és korcsoportjában már kétszeres fitnesz Európa-bajnok a vásárhelyi Kajó Kinga. A szőke, filigrán kislány élete a sport, a mozgás. Egy percig sem tud nyugton maradni. Edzés után még képes végigtáncolni egy órát – miután cigánypecsenyével vagy sült szalonnával teletömte hasát.
Súlytalanság. A vásárhelyi Kajó Kinga imád pörögni. Fotó: Tésik Attila
Hároméves korában már dzsesszbalettre járt a vásárhelyi Kajó Kinga. A harmadik osztályos kislány annak idején úgy könyörögte ki édesanyjától, hogy különórára mehessen. Később a táncfoglalkozások mellett belekóstolt a fitnesz világába, s egy ideig mindkettőt űzte. Most már csak fitneszre jár, s legutóbb a Fit-Kid Európa-bajnokságon sikerült megvédenie bajnoki címét.

Hetente öt edzése van, s egy-egy verseny előtt napi két-három órát is a tornateremben tölt – mesélte a szőke, filigrán kislány, aki édesanyja, Gera Katalin szerint egy percig sem tud nyugodtan maradni. Ezt be is bizonyította, beszélgetésünk alatt egyfolytában izgett-mozgott.

– Csináljak egy szaltót? – vetette fel gyorsan Kinga, mondván: neki ez semmiből nem tart. A kilencéves kislány néhány pillanat múlva már ugrott is, hajlékonyságával ámulatba ejtve közönségét. – A korcsoportomban az országban csak ketten tudjuk megcsinálni, az egyik legnehezebb gyakorlatot – hadarta egy szuszra Kinga. – A vállamra teszem a lábam, majd kiemelem magam kézállásba, s következhet a dupla pörgés – ecsetelte a feladatot, huncutul hozzátéve: a mozdulatsor iszonyú nehéz.

Az Európa-bajnoki viadalon persze ez sem maradhatott ki a másfél perces produkcióból, amelynek gyakorlatait edzőjével, Rácz Ildikóval állították össze. Nem csoda, hogy a suliban Kingának meg sem kottyan a testnevelésóra. Még az osztályteremben sem bírja ki, hogy ne mutasson be valamit, árulta el. A szünetekben mindig kapható egy-egy szaltóra vagy éppen egy laza spárgára.

– Egész életemben szeretném csinálni a fitneszt – jelentette ki öntudatosan a kislány. Kinga egyébként imád enni, s egyáltalán nem híve a kímélő ételeknek. Egy-egy edzés után egy kiadós cigánypecsenye vagy sült szalonna a menü. Az evést követően pedig jöhet a tánc. Édesanyja szerint ugyanis nincs olyan, hogy a lánya fáradt. Akármilyen kemény volt az edzés, még utána is képes esténként egy cédényi zenét végigpörögni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóbeli alku a gyár bezárásáról

Csak szóbeli megállapodás született a Lasselsberger Hungária Kft. budapesti igazgatósága és a… Tovább olvasom