Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kisajátíthatnak az Endreitelepen

A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal határozata alapján a vásárhelyi önkormányzat kisajátíthatja az Endreitelepen lévő három épületet, melyek tulajdonosaival eddig nem sikerült megegyezni – jelentette be tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Makó András, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője.
A közgyűlés még 2003-ban elfogadta azt a rendezési tervet, melynek értelmében ipari területi besorolást kapott az Endreitelep. A terület az önkormányzaté, az épületek azonban nem. A város ezt követően tárgyalásokat kezdett a kétezer négyzetméternyi területen álló felépítmények tulajdonosaival. Az érintett családok közül kettő elfogadta a csereingatlant, s azóta el is költöztek.

– A közigazgatási hivatal határozatában kisebb összeg szerepel, mint amit mi eredetileg felkínáltunk a tulajdonosoknak – vette át a szót Ambrus Norbert, a hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetője.
Mivel a határozat jogerős, a családok csak azt tehetik meg, hogy bírósághoz fordulnak, ha több pénzt szeretnének kapni. A kisajátítást viszont már nem akadályozhatják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tulajdonos költözik a vásárhelyi promenádra

Május végén kilakoltatták a vásárhelyi Andrássy utca 5. alatti üzlet bérlőjét. Azóta üresen,… Tovább olvasom