Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kiskorúakat rabolt ki, hajléktalanokat vert a vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott.
A megalapozott gyanú szerint a férfi ez év júliusának közepén az éjjeli órákban Hódmezővásárhelyen tettleg bántalmazta a vele addig együtt italozó három hajléktalan sértettet, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrség másnap gyanúsítottként hallgatta ki a férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Ezen eljárás alatt, augusztus 7. napján a férfi a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára.
 

Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200 forintot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2000 forinttal együtt.


A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az egyébként már hat alkalommal büntetett és különös visszaesőnek is minősülő férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopáncsi körhíd: ezt is a hódról nevezzük el, vagy legyen Chuck Norris?

Kopáncsi körhíd: ezt is a hódról nevezzük el, vagy legyen Chuck Norris?
Kommentelőink ötletei: Lázár-karika, Alföldi Panoráma, Egy Körgyűrű mind fölött - Chuck Norris ismét előkerült. Tovább olvasom