Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Kiss-Rigó László lett Hódmezővásárhely díszpolgára

Kiss-Rigó László lett Hódmezővásárhely díszpolgára
Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök lett Hódmezővásárhely új díszpolgára, az elismerést a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett díszközgyűlésén, kedden adta át Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Kiss-Rigó László 1955. április 6-án, Budapesten született. Gyermekkora egy részét Indiában töltötte. Két év sorkatonai szolgálat után Esztergomban és Budapesten végezte teológiai tanulmányait. 1981. június 14-én szentelték pappá Esztergomban. A Pázmány Péter Hittudományi Akadémián teológiai doktorátust, a Lateráni Egyetemen egyházjogi licenciátust szerzett. Augusztusban lesz tíz esztendeje, hogy megyéspüspökké nevezték ki a Szeged-Csanádi Egyházmegye élére. Püspöksége alatt került egyházi fenntartásba Hódmezővásárhelyen a jelenlegi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola és a Kertvárosi Katolikus Óvoda, ahol több száz gyermek részesül keresztény szemléletű oktatásban és nevelésben. Az iskola épületét az egyházmegye és a város együttműködésének köszönhetően felújították. 2011. július 1-jétől a katolikus egyház átvette a város szociális szolgáltatásainak nagy részét. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató tevékenységei között szerepel többek között az idősgondozás, a hajléktalan személyek ellátása, a fogyatékkal élők integrációjának segítése, az ellátottak egészségügyi intézményekbe való eljuttatása. Az egyházmegye a város szociális ellátórendszerében aktívan tevékenykedik, az elvárásoknak legmagasabb szinten megfelelve nyújt segítséget a rászoruló polgárok számára. A díszközgyűlésen posztumusz Pro Urbe díjakat is átadtak. Az ünnepségen köszöntötték azokat a hódmezővásárhelyieket is, akik állami kitüntetésben részesültek.      

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy hónap alatt 20 kilót fogyott Adrienn

Négy hónap alatt 20 kilót fogyott Adrienn
Két év alatt több mint kétezren keresték fel a hódmezővásárhelyi prevenciós rendelőt, hogy segítséget kapjanak az életmódváltásukhoz. Tovább olvasom