Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Kómában az elmerült férfi

Hetek óta kómában fekszik az az 58 éves vásárhelyi férfi, aki a vásárhelyi strandfürdőben úszás közben rosszul lett, s elmerült a nagymedencében. Úgy tudjuk, közel tíz percet volt a víz alatt, mire megérkezett a segítség. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.
Ősszel alig vannak a medencében, így hosszú percek telhetnek el, mire észreveszik a bajt. Fotó: Tésik Attila
Egyelőre nem lehet tudni, miért lett rosszul az az 58 éves vásárhelyi férfi, aki úszás közben hirtelen elmerült a több mint két méter mély medencében a városi strandon. A szerencsétlenül járt úszó körülbelül tíz percet volt a víz alatt, mire az úszómester kimentette. Mivel az agya nem kapott oxigént, mind a mai napig kómában fekszik a vásárhelyi Erzsébet-kórház intenzív osztályán. Úgy tudjuk, az eddigi vizsgálatok azt mutatják, valószínűleg sohasem épülhet fel. Ugyanezek a vizsgálatok azt is megerősítették, hogy a férfi valóban nagyjából tíz percet töltött a víz alatt.

Mivel ősszel alig van látogatója a strandfürdő fedetlen részének, információink szerint először senki sem vette észre, mi történt a férfival, aki már majd harminc esztendeje szinte napi rendszerességgel lejárt úszni a strandfürdőbe. A helyszínen megtudtuk, hogy egy rövid időt eltöltött a meleg vízben, mielőtt úszott volna a hideg vizes nagymedencében. Úgy tudjuk, az eset idején a hideg vizes nagymedence szélén nem állt egyetlen úszómester sem. Meg nem erősített hírek szerint az egyik vendég a melegedőbe rohant segítséget kérni. Mivel ott sem talált senkit, a pénztárhoz szaladt. A pénztáros a hangosbemondón keresztül hívott úszómestert, aki a vízbe ugorva kihúzta az elmerült férfit.

A Hód-Strand Kft. nemrég kinevezett ügyvezető igazgatójától, Molnár Attilától megtudtuk, hogy egyszerre két úszómester teljesít szolgálatot a szabadtéri medencéknél. Kérdésünkre, hogy az eset idején volt-e a medence mellett úszómester, azt mondta: a medence közelében volt, de nem a partján. Szerettük volna őt is megkérdezni az esetről, a strand vezetője azonban nem árulta el, kiről van szó.

– A baleset épp az első munkanapomon történt. Miután kollégáim kihúzták a férfit a vízből, szakszerűen újraélesztették. Azonnal hívtuk a mentőket, majd kisvártatva a rendőrséget is – folytatta az igazgató. A belső vizsgálattal egy időben rendőrségi nyomozás is folyik az ügyben. Molnár Attila nem tartja etikusnak, hogy amíg nincs meg a nyomozás eredménye, bármit is mondjon a belső vizsgálatról. – Annyit azonban elárulhatok, hogy egyetlen kollégánktól sem váltunk meg – tette hozzá a strandot üzemeltető kft. igazgatója.

Paksi Zsolt őrnagy, a vásárhelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenlegi állásáról azonban nem nyilatkozott.

Megkerestük a szerencsétlenül járt férfi családját is. Lánya, aki kérte, nevüket ne írjuk le, azt mondta: mivel közülük senki sem volt ott a balesetnél, így konkrétumot nem tudnak. Ők is várják a nyomozás eredményét. Annyit hozzátett, hogy édesapja még mindig válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A macska és a kutya miatt vesztek össze Vásárhelyen

Kerítésen átdobott macska, éjfélkor fölizgatott, ugattatott kutya, vasrúd, illetve balta: ezek a… Tovább olvasom