Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Koós egy órába sűrített negyvenhat évet

Zsúfolásig megtelt szerencsés előfizetőinkkel tegnap este a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központ nagyterme. A Délvilág által szervezett koncerten a közönség együtt énekelt az előadóval: Koós Jánossal.
Duett. Koós János a színpadra csábította Kiss Jánosnét. Fotó: Tésik Attila
– De jó így együtt, veletek együtt... – énekelte első számát tegnap este Vásárhelyen Koós János. A népszerű művészt és feleségét, Dékány Saroltát lapunk, a Délvilág hívta meg, hogy koncertjükkel megörvendeztessük szerencsés előfizetőinket. Az előadóművész egyik legismertebb számának a címét – Kislány a zongoránál – jó néhány előfizetőnk összerakta a betűtengerből. Közülük sorsoltuk ki azt a 440-et, aki tegnap este végigtapsolhatta – és nevethette – a PMK-ban az egyórás műsort.

Elsőként Szögi Andrea, vásárhelyi szerkesztőségünk vezetője köszöntötte a közönséget, s mindenkit meghívott a hónap végén a Hódtói Sportcsarnokban rendezendő Zorán-koncertre is. Koós János negyvenhat éves pályafutásának minden fontos slágerét elénekelte: a sor a Megyek tovább, lesek csodát című dallal indult. A humor most sem hiányozhatott a repertoárból. Viccekkel, színes történetekkel dobta fel a hangulatot, s a közönséget is bevonta. Egyik előfizetőnket, Kiss Jánosné Lídiát még a színpadra is felcsalta, s duettben elénekelték az 1963-as Kemping című nótát.

Koós János a PMK színpadán. Fotó: Tésik Attila
– A hatvanas években lettem „nagylány", s ekkor kezdtem el a Koós-dalokat dúdolgatni. Voltam már koncertjén, de nagyon örülök, hogy ismét láthatom – mondta Vargáné Hegyi Márta, aki már harminc esztendeje előfizetője lapunknak, s naponta az első betűtől az utolsóig mindent elolvas benne.

Tódor Lászlónét lánya és unokája is elkísérte. A 10 éves Viktória még egy fényképezőgépet is hozott, hogy az osztálytársai elhiggyék: volt a Koós-koncerten.
– A férjem zenész, így nagyon sok régi bakelitlemezünk van, Koós Jánostól is. A feladvány könnyű volt, s bíztam benne, hogy nyerek. A Délvilágnak köszönhetően voltam már egy Aradszky-koncerten is. Ez a mostani is óriási élmény, mert élőben először láthattam, hallhattam Koós Jánost – mondta Olasz Gáborné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábornoki randevú Hódmezővásárhelyen

A nemzetközi terrorizmus elleni harcról és a hivatásos katonaság bevezetésének tapasztalatairól is… Tovább olvasom