Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Kordonokat húztak ki a vásárhelyi városházán

Hódmezővásárhely - Alig egy hónapja szigorították a vásárhelyi városházára a belépést, amely addig egyszerű volt: a kapun belépve mindenki mehetett intézni ügyeit az aktuális irodákba. A mostani hét elejétől pedig már az előtérben és a főlépcsőnél is kordon van. Utóbbit a tegnapi bizottsági ülések miatt nem húzták ki.
Február közepén írtunk arról, hogy 11-én, hétfőtől a vásárhelyi városházán beléptető rendszer működik. Az érkezőknek felírják a nevét és a személyiigazolvány-számát egy könyvbe, vendégkártyát kapnak, amelyet a távozáskor le kell adni a portán.

A lakosság körében vegyes érzelmeket keltett a biztonsági okokból bevezetett intézkedés. Akkor, kérdésünkre többen elmondták: tudomásul veszik, mert nem tehetnek mást, de akadtak, akik értelmetlennek és érthetetlennek nevezték. Az ügyben a Fidesz vásárhelyi szervezete és az önkormányzat közleményeket adott ki, indokolva, illetve cáfolva, miért van erre szükség.
A vásárhelyi városháza aulájában, előterében és a főlépcsőnél egyaránt kordon van. Fotó: Imre Péter
 Akkor arról is beszámoltunk: a mostanit rövidesen mágneskártyás szisztéma követheti a fokozottan védendő irodáknál, és akkor a földszinten, az ügyféltérben a már megszokott, akadálymentes, szabad lesz a közlekedés. Most a kordon szigorításnak tűnik. A földszinten jobbra lévő folyosóra újságíró-igazolvánnyal sem jutottunk be, a rendész visszaküldött a portához vendégkártyáért.

Márki-Zay Péter polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kordon nem szigorítás, hanem könnyítés, a pénztárakhoz most már – mint korábban – szabadon eljuthatnak a polgárok, oda nem kell látogatói kártya.

– Eddig minden beérkezőt naplózni kellett a Korsós Ágnes egykori címzetes főjegyző által aláírt rendelkezés szerint – mondta a városvezető. Hozzátette: a mostani intézkedést, annak bevezetését a szabályok betartását kérő Magyar Államkincstár felszólítására léptették életbe. Kordonnal és az adatok rögzítésével hétfőtől a 4-es biztonsági kockázatú irodákat, helyiségeket, illetve azokat a folyosókat védik, amelyeken ezek találhatók. Ezeket el kell különíteni, külön kell védeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják Szegvár főutcáját és a hidat is

Szegváron tavaly az intézmények felújításán dolgoztak, 2019 pedig az útépítéseké lesz. Idén táblától… Tovább olvasom