Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Koreában tékvandózhat a vásárhelyi Acsai Vivien

Hódmezővásárhely - Több mint egy hétig a tékvandó őshazájában, Koreában tanulhat Acsai Vivien. A 9 éves vásárhelyi kislány meghívást kapott a II. World Children’s Taekwondo Kulturális Fesztivál és Bajnokságra, ahová édesanyjával utazik. Vivien már számolja a napokat az indulásig.
Nem sokat kell már aludnia a vásárhelyi Acsai Viviennek, aki augusztus 4. és 13. között a taekwondo őshazájában, Koreában igyekszik gyarapítani tudását. A 9 éves kislány a II. World Children’s Taekwondo Kulturális Fesztivál és Bajnokságon vesz részt, ahol eredményei és kiemelkedő munkája miatt vehet részt, hiszen meghívást kapott rá. Vivien idén már megnyerte a gyermek országos bajnokságot és a világbajnokságot is.

A mesterei sem tudnak róla rosszat mondani. Máté Józseffel, Zsolttal és Gergővel folyamatosan készülnek az útra. – Mindennap edzünk, hogy ne hagyjon ki az út előtt – mondta József.

– Nagyon várom már az utat – mondta izgatottan Vivien a tegnapi edzése előtt, aki két éve, testvérével kezdett tékvandózni a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesületben. Azóta számos sikert ért el, amire nagyon büszke. Készül az útra, edzőtáborban is volt már.

A 9 éves Vivien mindennap edz. Mesterével, Máté Zsolttal készül a koreai útra. A szerző felvétele
A 9 éves Vivien mindennap edz. Mesterével, Máté Zsolttal készül a koreai útra. A szerző felvétele

– Augusztus 4-én Frankfurtba utazunk, ahol csatlakozunk egy német egyesülethez, velük megyünk Koreába – mondta Sulyok Anita, Vivien édesanyja, aki elkíséri kislányát Ázsiába. – Mikor elkezdtek tékvandózni, úgy gondoltuk, megtanulják az önvédelmet, és aztán majd lesz valami – emlékezett vissza az anyuka.

A fesztivál és bajnokság célja a fiatalok egészségének megőrzése, a különböző kultúrák közötti távolságok csökkentése és a családi kapcsolatok erősítése. A résztvevők a küzdősport őshazájában nemcsak tudásukat mélyíthetik, hanem megismerkednek Koreával, annak kultúrájával, hagyományaival.

A sportegyesület több tagja is járt már a tékvandó őshazájában, minden alkalommal egy- egy életre szóló élményt szerezve. Ezen a fesztiválon az elmúlt évben Berei Béla vett részt Vásárhelyről. Vivien természetesen több versenyszámban, tudásszinttől, korosztálytól, valamint súlycsoporttól függően küzdelemben és formagyakorlatban is megméretteti magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bármilyen mézeskalácsot elkészít Mária

A vásárhelyi nő két éve foglalkozik az ajándékokkal, amiket egyedül gyárt otthonában. Tovább olvasom