Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kötvény a piciknek

A vásárhelyi Fekete Sas Szálló dísztermében tegnap százkét csecsemő szülei vehették át az úgynevezett bébikötvényt. Az önkormányzat jelenleg havonta négyezer forintot helyez el egy számlán, melyet akkor kapnak meg a „kicsik", ha nagykorúak lesznek, s vállalják, hogy Vásárhelyen építenek maguknak új otthont.
Gyermekzsivajtól, kiabálástól volt hangos tegnap délelőtt a vásárhelyi Fekete Sas Szálló díszterme. A százkét apróságot, s persze szüleiket az önkormányzat hívta meg, ünnepélyes keretek között átvehették bébikötvényeiket.

A közgyűlés még tavaly döntött úgy, hogy havonta 3 ezer 500 forinttal támogatja 2006. január elsejétől a Vásárhelyen született babákat. E hónaptól ezt az összeget 4 ezerre emelték. A tegnapi ünnepségen Lázár János polgármester bejelentette, hogy 2009-re már a tízezret is eléri a havi támogatás.

– A gyerekek jelentik egy-egy város jövőjét, ezért döntöttünk úgy, hogy segítünk nekik a későbbi otthonteremtésben. Eddig 342 bébikötvény talált gazdára – mondta Vásárhely első embere.

Létrehozták a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványt, melynek az a legfőbb feladata, hogy kezelje az elkülönített bankszámlára érkező befizetéseket. Az alaptőkéhez, illetve a kamatokhoz a „baba" akkor férhet hozzá, ha betöltötte a 18. életévét, s vállalja, hogy a városban vásárol magának ingatlant.

A közalapítvány kuratóriumának elnöke, Bán Csaba református lelkész beszédében kiemelte, azért vannak együtt, hogy a későbbiekben helyet biztosítsanak a felnövő generációnak. Az átadóünnepségen a Dömötör Géza-óvoda „angyalkái" karácsonyi versekkel, dalokkal szórakoztatták a közönséget.

Balog Ádám és Nagy Tímea Erik Dániellel jött az ünnepségre. Öt hónapos kisfiuk csöndben feküdt édesanyja karjában, egyáltalán nem foglalkozott a zenével, a beszéddel, illetve a több baba sírásával.

– Jelenleg albérletben lakunk, de idővel szeretnénk saját otthont. Fiunknak már most, apránként gyűjtögetjük a lakásra valót. Később még testvért is tervezünk, és azt szeretnénk, ha Erikből ügyvéd lenne – árulta el mosolyogva a boldog anyuka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Imre az új parancsnok

Farkas Imre alezredes, eddigi helyettes váltja a laktanya-parancsnoki poszton az eddigi vezetőt,… Tovább olvasom