Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Közel száz bűncselekményt követtek el

Hódmezővásárhely - Közel száz bűncselekményt követett el 73 sértett sérelmére az a 14 gyanúsított, akiket a napokban vont eljárás alá a vásárhelyi rendőrség - jelentette be sajtótájékoztatón a városi rendőrkapitány.
Dr. Rádi Norbert őrnagy elmondta: habár zömében kisebb értékre elkövetett lopásokról van szó, a rendőrség mégis kiemelt hangsúlyt fektetett ezen ügyek felderítésére, mivel ezek azok a cselekmények, amelyek leginkább befolyásolják az emberek szubjektív biztonságérzetét. Hódmezővásárhelyen nem jellemzőek az erőszakos, személy elleni támadások, azonban 2009 ősze óta tapasztalták, hogy megnőtt a kisebb vagyon elleni bűncselekmények száma.

A nyomozók ezért értékelték és elemezték az elkövetés helyeit, módszerét, valamint feltérképezték a korábban már hasonló bűncselekményt elkövetőket. Ezek után jutottak el egy, a cselekményekkel gyanúsítható személyhez, majd lépésről-lépésre a többihez.

Az eredményekről szólva hozzátette, három elkövetői kört azonosított be a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság, köztük hat felnőtt és nyolc fiatalkorú gyanúsítottal. Ők elsősorban oktatási intézmények öltözőiből és környékéről vittek el cipőket, mobiltelefonokat, pénztárcákat és okiratokat. Kiderült az is, hogy hét vendéglátó helyiségbe, valamint több társasház alagsorába is betörtek. A nyomozás során megállapították, hogy 46 kerékpárt és egy segédmotor-kerékpárt is eltulajdonítottak, melyek többségét egyébként tulajdonosaik le sem zártak.

A nyomozók és körzeti megbízottak tucatnyi házkutatást tartottak a napokban, ahol számos bűncselekményből származó tárgyat foglaltak le.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője kiemelte: ez az elkövetői kör felelős a közelmúltban a városban elszaporodott táskalopásokért is, melynek során főként nők kezéből tépték ki értékeiket, vagy a kerékpár csomagtartójába helyezett tárgyakat lovasították meg kihasználva a sértett pillanatnyi figyelmetlenségét.

Az elkövetők a közel száz deliktummal mintegy kétmillió forint kárt okoztak. A cselekmények büntetőjogi megítélését súlyosítja, hogy azokat rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követték el. A kapitányságvezető jelezte, a nyomozások egy részében lehetőség van gyorsított eljárásra, ún. bíróság elé állításra, így több bűncselekmény vonatkozásában harminc napon belül már bírói ítélet is születhet.

Olvasóink írták

 • 6. yuhvan 2010. január 28. 23:58
  „Az a fura hogy egy szó sem esik arról hogy cigányok hajtották volna végre ezeket a bűncselekményeket, de tuti, hogy a következő hozzá szóló is a cigányoknak tudja be. Nevetséges!Nem pártolom őket, de itt már nem csak a cigányok lopnak ám. Sajnos nagyon sok "lecsúszott" ember jutott el odáig hogy bele szaladjon az utolsó utáni lehetőségbe a LOPÁSBA.”
 • 5. Filctoll 2010. január 28. 22:07
  „dzsorzso - Én nem szeretném megérni!
  Ha körbenézünk Európában, gyorsan rájöhetünk hogy a balkáni szintre süllyedt az ország.
  Nagyon tetszik hogy a rendőrök már a "tyúktolvajokkal" is foglakloznak! Ilyen még nem volt Vásárhelyen!
  Tartok tőle hogy az igazságszolgáltatás előtt "elvérzik" az ügy és a szokásos enyje-benyje lesz a végeredmény!”
 • 4. dzsorzso 2010. január 28. 21:31
  „Na majd remélem megérem azt az időt is amikor sajnos a már a "cigány honfitársak lesznek többségben" és majd megeszi a fene a nagy kultúrájukat, hogy lopni, csalni kell nekik.. nem tudom akkor majd egymást lopják majd meg? Ezt gyakorolhatnák igazán más országban is ... hagynák már békén végre a kis magyarországunk magyar lakóit, akik talán egy táskáért vagy a gyerekének a sportcipőéért hónapokat heteket spórolnak össze.... amit késöbb egy fiatal kis sutyó cigánygyerek eszeveszett nagy pofával ellop....mert hogy ez a kultúrájuk....
  És egytől-egyig enné meg a fene azokat a díszhuszárokat, akik a jelenlegi törvények elpuhításával még lehetőséget ad az ilyen bűnöző akár gyerek vagy felnőtkorú lényeknek, hogy maradjon csak kint köztünk háhta megváltozik....
  Az adófizetők pénzéből börtönt kellene építeni nem segéjeket osztogatni....aztán meg becsukni vizen meg kenyéren tengődve az ilyen mocskos "kúltúrájú" kis férgeket...”
 • 3. dodó 2010. január 28. 20:05
  „Mikor értik már meg a kirekesztők, hogy

  "Cigány honfitársainkért az előítéletek leküzdésével, az imádság erejével, kultúrájuk elfogadásával és tiszteltben tartásával tehetünk a legtöbbet"
  ( Székely János, Esztergom-budapesti segédpüspök)”
 • 2. KolompárRómeó 2010. január 28. 19:40
  „Sok fiatalkorú? Lopások, rablások? 100 bűncselekmény? Már megint nem fogja fel a rasszista szemét többségi társadalom, hogy ez kultúra, amit szeretni, kedvelni kell. Különben is, csak integrálóni akartak, az pedig pénz nélkül nem megy. És ha a többség önszántából (az adókból) nem ad a két szép szemükért, majd ők megszerzik, ami jár nekik. Mert az jár nekik. Mert megérdemlik.”
 • 1. rozator 2010. január 28. 18:50
  „Ez biztos nem igaz! Lázárvárosban ilyen nem fordulhat elő! Vegyétek már tudomásul!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertya okozta a tüzet Vásárhelyen

Kiégett szerdán egy szoba Hódmezővásárhelyen. A tüzet egy gyertya okozta, amellyel világított a Tóth család. Tovább olvasom