Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Krupiczer Ferenc állítja, bosszúból küldték el

Krupiczer Ferenc zenepedagógus szerint személyes bosszú miatt küldték el őt a vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolából, ahol diák volt, és hosszú ideje tanított. Úgy gondolja: Lázár János polgármester azért haragudott meg rá, mert az árpilisi országgyűlési választásokon ellenfelét, Balogh Jánosnét segítette. Lázár elmondta: nem ismeri Krupiczert, fogalma sincs, milyen személyes bosszúról beszél. A létszámleépítésről a közgyűlés döntött.
Krupiczer Ferenc szerint azért kellett mennie a Péczelyből, mert támogatta az SZDSZ kampányát. Fotó: Segesvári Csaba
Politikai okot sejt elbocsátása hátterében Krupiczer Ferenc, akit szeptember elsejével menesztettek a vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolából. A fúvós tanszakon trombitát és furulyát oktató zenepedagógus úgy gondolja: Lázár János polgármester személyes bosszúja miatt kellett távoznia az önkormányzati fenntartású intézményből. Szerinte a városvezető megharagudott rá amiatt, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon Lázár ellenfele, Balogh Jánosné megbízását teljesítette a vállalkozása.

– Hangos hirdetésre kaptam megrendelést. Teljesítettem a megbízást, hiszen, ha nem teszem, akkor az iparkamara akár vissza is vonhatta volna a vállalkozói engedélyemet – magyarázta Krupiczer Ferenc. – Nem tartozom egyik párthoz sem, a munkámat végeztem, de úgy tűnik, hogy ezzel megpecsételtem a jövőmet.

A zenepedagógus elmondta: azt, hogy megszüntetik határozatlan idejű közalkalmazotti szerződését, Vágó János, a Péczely-iskola vezetője közölte vele, mondván: a csökkenő gyereklétszám miatt átszervezik az iskolát, és nincs szükség a munkájára. Erre hivatkozott az anyaintézmény, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola igazgatója, Győri Sára is, ám Krupiczer szerint mindketten sejtették: más oka van az elbocsátásának. Furcsállta, hogy – a törvénnyel ellentétben – tanév közben szervezik át az iskolát. Úgy véli, az az indok is sántít, hogy az idei tanévben kevesebb gyerek jelentkezett a fúvós tanszakra, mert nem csökkent a tanítványainak száma. Krupiczert azért is bántja, hogy felmondtak neki, mert évtizedekig járt diákként, majd tanárként az iskolába.

– Nem tudom, hogy ki az a Krupiczer Ferenc, nem ismerem mind a 3800 közalkalmazottat, fogalmam sincs milyen személyes bosszúról lehetett volna szó – felelte lapunk kérdésére Lázár János. – A közgyűlés határozott a csökkenő gyereklétszám miatti elbocsátásról, de az intézmény igazgatója döntött arról, hogy kit küld el – hangsúlyozta a városvezető.

Szerettük volna megkérdezni Győri Sára és Vágó János véleményét is az üggyel kapcsolatban, de nem kívántak nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jegyzőnek elege lett a támadásokból

Betelt a pohár – mondja Korsós Ágnes. Vásárhely jegyzője úgy tapasztalja, az országgyűlési… Tovább olvasom