Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kukszira csak öt percet kell várniuk az utasoknak

Elégedettek a mindszenti komp új – most tanuló – üzemeltetőjével az utazók. Az általunk megkérdezettek a leginkább annak örülnek, hogy maximum öt percet kell várakozniuk az átkelésre. A vízi járművet működtető helybeli Kukszi Bt. ügyvezetője, Juhász Lajos nem bánta meg, hogy nekivágott a kompozásnak – pedig még nem csinált ilyet.
Az utazók szerint a mindszenti komposok jól végzik a dolgukat Fotó: Tésik Attila
Alig egy hónappal ezelőtt startolt a mindszenti komp új üzemeltetője, a Kukszi Bt. Úgy tűnik, hogy a helyi vállalkozás emberei már bele is jöttek a tiszai szállításba, pedig a cég eddig még nem végzett ilyen munkát. Legalábbis a lapunk által megkérdezett helybeli utazók elégedettek voltak a kukszisok szolgáltatásával.

Elismerően beszélt Juhász Lajos csapatáról Póth Gyöngyi. A mindszenti kézilabdaedző és tanítványai rendszeresen használják a kompot, hol egy edzőmérkőzésre, hol egy meccsre igyekeznek a baksi oldalra. Gyöngyi szerint nem az a lényeg, ki üzemelteti a járművet, hanem az, hogy pontosan, megbízhatóan hozza-vigye az utasokat. Legutóbb telefonon egyeztettek a révészekkel, így még este háromnegyed nyolckor is átjutottak a kézisek a mindszenti oldalra, pedig akkor már elvileg nem is jár a komp.

Az elmúlt két évben inkább mellőzte a vízi jármű használatát Bardóczi Attila. Inkább oda-vissza 50 kilométeres kerülővel ingázott Mindszent és Csanytelek között.

– Kétszer próbálkoztam a komppal, de miután egy órát vártam arra, hogy átjussak a túlpartra, feladtam – mesélte a mindszenti vállalkozó. Elmondta: szeptembertől újra kompozik, mert maximum öt percet kell várakoznia, s már mehet is. Hozzátette: a révészek is segítőkészek.
Juhász Lajos szerint nincs okuk panaszkodik a forgalomra. Elárulta: nem bánták meg, hogy belevágtak az új vállalkozásba. Folyamatosan javítgatják a kompot, ez apró munkákat jelent. A vállalkozó szerint az az igazi nehézség, hogy ezeket úgy kell elvégezni, hogy ne veszélyeztesse a folyamatos működést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a vásárhelyi buszpályaudvart

Alaposan átépítették, és modernizálták a vásárhelyi autóbusz-állomást. A 220 millió forintból… Tovább olvasom