Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Külön intézik a dokumentumok cseréjét a Rapcsák utcaiaknak

Térítésmentesen vezetik át a vásárhelyi okmányirodán a Rapcsák András utcán élők dokumentumaiban a lakcímváltozást. A Szántó Kovács János utca Kossuth tér és Teleki utca közötti szakaszát érintő névváltozás miatti teendőkről a lakók július 10-éig kapnak írásbeli értesítést. Nem változik a Szántó Kovács János utca számozása a Teleki utca és a városhatár között.
Megírtuk: a vásárhelyi közgyűlés Rapcsák András néhai polgármesterről nevezte el a Szántó Kovács János utca Kossuth tér és Teleki utca közötti szakaszát. Az itt élők, illetve az itt működő vállalkozások több dokumentumába is be kell vezetni az új utcanevet. Korsós Ágnes jegyzőtől megtudtuk: július 10-éig írásban értesítenek ki minden, az érintett szakaszon élőt arról, mikor kereshetik fel szükséges dokumentumaikkal az okmányirodát, amelyet szerdánként csak miattuk nyitnak majd ki. Akinek a megjelölt időpont nem megfelelő, az telefonon kérhet majd másikat. Egyébként a Rapcsák utca elején álló társasházakban többen élnek, mint ahányan az átnevezett rész magánházaiban.

A Rapcsák András utcán élők lakcímkártyájában, forgalmi engedélyében, illetve a vállalkozások telephely dokumentumaiban kell átvezetni a változást. A magánszemélyeknél ez azt jelenti, hogy akinek régi személyi igazolványa van, s az érvényes, az csak új lakcímkártyát kap, de igazolványt nem. A dokumentumcsere költségét számukra a város állja. Azért pedig, hogy az érintet részen működő vállalkozások számára se jelentsen költséget a változás, a város tárgyalásokat folytat az illetékhivatallal.

Vásárhely jegyzőjétől megtudtuk, hogy a Teleki utcai kereszteződéstől a városhatárig élőket illetve az ott lévő vállalkozásokat mindez nem érinti. Azaz a Bandula vendéglőtől, illetve a túloldalon lévő bútorbolttól nem kezdik újra a Szántó Kovács János utca számozását. A Kossuth tér és a Teleki utca közti szakaszt határoló házak falára pedig kihelyezik a Rapcsák András utcát jelölő táblákat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István kíváncsi, levizsgázik-e a jegyző

Jövő március 8-áig kér halasztást a mindszenti képviselő-testülettől jegyzői szakvizsgája… Tovább olvasom