Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kutas: orosházi ügyelet

Mégis orosháziak látják el az orvosi ügyeletet Székkutason. Bár a falu képviselői két évvel ezelőtt még a vásárhelyi rendszerhez való csatlakozásról döntöttek, a közelmúltban megváltoztatták véleményüket. A polgármester szerint nem várhattak tovább az ügyeletrendezéssel, mert a község új háziorvosa csak úgy vállalta a munkát, ha megoldódik az ügyeleti ellátás.
Szöllősi Krisztina örül, hogy végre nem kell rendszeresen ügyelnie. Fotó: Tésik Attila
Vásárhely helyett Orosházáról érkezik az ügyeletes orvosi autó Székkutasra. A falu képviselő-testületének erről szóló döntésével kétéves huzavona végére került pont. Az orosházi lehetőségről már annak idején is tárgyaltak a község elöljárói, ám végül úgy döntöttek, hogy inkább a vásárhelyi ügyeleti rendszerhez csatlakozzanak. Ez azonban váratott magára. Időközben Vásárhelyen is átszervezték az ellátást. A háziorvosi teendők munkaidőn kívüli sürgősségi feladatait a szegedi Panacea 200 Kft. végzi vállalkozásban. Így a falu vezetői ismét megpendítették a csatlakozási szándékukat, a vásárhelyi közgyűléstől pedig megkapták a zöld utat. Ezek után a székkutasiak mégis az orosházi kistérségben működő Sani-Med Trans Kft.-val kötöttek szerződést.

– Nem várhatunk tovább az ügyeletrendezéssel – hangsúlyozta Vígh Viktor, a falu polgármestere. – Megpályáztattuk az egyik háziorvosi állásunkat, s az egyetlen jelölt, Kurunczi Ferenc csak úgy tudta vállalni a munkát, ha rendeződik az ügyelet. A doktor ugyanis nem helybeli, hanem orosházi, ezért a rendelési időn kívüli sürgősségi ellátást nem tudta volna ellátni. A Vásárhelyen ügyeletet adó cég rendszeréhez jobb esetben is csak november környékén csatlakozhatott volna a falu, ezért fordultunk az orosházi csapathoz, akik vállalták, s már meg is kezdték a munkát – magyarázta a polgármester.

Megtudtuk: az orosházi cégnek a vásárhelyi vállalkozással ellentétben nem egy, hanem két ügyeletes autója van, így két orvos látja el a sürgősségi munkát. Ez pedig szintén érvként szolgált a döntésben.
Szöllősi Krisztina, a falu másik háziorvosa eufórikus állapotban van az ügyeletrendezés miatt. Elmondta: el sem hiszi, hogy végre sikerült lezárni az ügyet, s a rendszeres ügyelet után fellélegezhet.

– Most már emberi életet élhetek – jegyezte meg a doktornő, aki régi kollégájával minden második nap adott ügyeletet, de szabadság idején több hétig éjjel-nappal egyedül állta a sarat. – Ez már a múlté. Hétköznap délután négytől másnap reggel nyolcig és pénteken délután négytől hétfő reggel nyolcig az orosháziak végzik a sürgősségi ellátást. Persze ez nem jelenti azt, hogy új kollégámmal, Kurunczi Ferenccel ne vennénk ki a részünket az ügyeletből. Ennek gyakoriságát a közeljövőben tisztázzuk – mondta Szöllősi Krisztina, aki elárulta: ha nem rendeződött volna az ügyelet, akkor most nem Székkutason dolgozna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszenti kemenceavató

A régiek által csak hat lábként emlegetett építményt, valamint kemencét avattak szombaton a… Tovább olvasom