Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Lakossági felajánlás: biciklik a vásárhelyi kapitányságnak

Hódmezővásárhely - Kerékpáros rendőrök is járőröznek péntek és szombat éjszakánként Vásárhelyen. A jelek szerint így könnyebb elkapni a közterületi rongálókat. A kerékpárokat adományokból vették: több vásárhelyi polgár is úgy gondolta, fontos, hogy a rendőrök minél hatékonyabban vigyázhassanak a közrendre.
A közterületi rongálásokat szeretné megelőzni a vásárhelyi kapitányság. A hét közben összegyűlt feszültséget péntek és szombat éjszakánként már nem a szórakozóhelyen vezetik le egyesek, hanem például az Andrássy utca vagy a Szegfű utca virágládáin. Törtek padokat a Népkertben és a Kossuth téren, máskor közlekedési táblákat, sorompókat hajlítottak meg, törtek el. Történt ez annak ellenére, hogy a belvárosban és a Népkertben ezeken az éjszakákon gyalogosan és civilben a vásárhelyi kapitányság vezetői is járőröztek.

A minap a vásárhelyi Kossuth téri harang lábazatát rugdosta két fiatalember. A „harangozókat" még a gépkocsival érkező járőr figyelmeztette. Mostantól viszont errefelé kerékpáros rendőrök is járnak majd – az autósok mellett.

Ajándékba kapták

A vásárhelyi kapitányság áprilisban vehette át az első két, alapfelszereléssel ellátott biciklijét. Az önkormányzaton keresztül nemrégiben újabb két, 27 sebességes, „full extrán" felszerelt kerékpárt kaptak, melyet több adományozó nevében térítésmentesen ajánlott fel Apró Sándor, az API Kerékpárcentrum ügyvezetője.

– Nagy a terület, s ezért eltelt egy kis idő, míg gyalog odaértünk egyik feléből a másikba – mondta lapunknak a járőrszolgálatban is résztvevő Dezső József városi rendőrkapitány. A rendőrök ezért ültek kerékpárra.

– Áprilisban már kaptunk két biciklit, s most még kettőt. Ezekkel már esetenként tetten érjük azokat rongálókat, akikhez gyalog nem értünk volna el időben, s akik akkor is elmenekültek, amikor messziről meglátták a járőrkocsit. Egyenruhás és civil ruhás kollégáink is használják majd a járműveket, a civil kerékpárostól nem tartanak a rongálók, csak akkor lepődnek meg, ha munkatársaink megállnak, s előveszik igazolványukat – sorolta a kapitány a biciklis járőrözés előnyeit. Dezső József hozzátette: már jelentős eredményeket értek el, s a járőrök számára a tél sem jelent majd akadályt. Igaz, olyankor a rongálók nem annyira aktívak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontatlan bejegyzés miatt kellene tízezreket fizetni

Hódmezővásárhely - Negyedik emeleti lakásra jegyezte be 2004-ben Deákné tulajdonjogát a vásárhelyi… Tovább olvasom