Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lakossági fórumok a kórházról

Ebben a hónapban a város mind a tizennégy egyéni választókerületében lakossági fórumokat tartanak az önkormányzati képviselők, melyeknek két fő témája az Erzsébet-kórház átszervezése, valamint a jelenlegi szociális helyzet – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Csorba Mihály vásárhelyi alpolgármester.
A kórházzal kapcsolatban már több tájékoztató is elhangzott, ennek ellenére a város vezetése úgy gondolja, minél szélesebb körben kell informálni a lakosságot. Ezért a képviselők mellett egészségügyi szakemberek is beszélnek a változásokról. Így például a belső átszervezésről, több szakrendelés átköltözéséről a kórházba, vagy az új ápolási részleg kialakításáról.

A fórumok másik nagy témája a szociális helyzet. Elhangzik majd, a város miben tudja segíteni a rászorulókat. A távhő-, a víz- és csatornadíjat nem emelik, ezenkívül azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy a saját intézményeihez hasonlóan a lakosok és a vállalkozók is kedvezőbb áron jussanak hozzá a elektromos áramhoz. Szó lesz majd a tájékoztatókon a gázkompenzációról, a tűzifaosztásról, valamint a karácsonyi segélyekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ágyúalkatrésztől a Puliig

Fénykorában, a hetvenes-nyolcvanas években megyeszerte több ezer alkalmazottja volt a Hódgépnek. A… Tovább olvasom