Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Látványos lesz a raktár is a Tornyai-múzeumban

Hódmezővásárhely - Kívül-belül felújítják, átépítik, bővítik a vásárhelyi Tornyai János Múzeumot. A munka javában tart, a látványraktárnak szánt épületet is megalapozták. 2012 első negyedévére készülnek el.
A közel 1,2 milliárd forintos Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Program keretében újul meg Vásárhelyen a Tornyai János Múzeum. A Dr. Rapcsák András út, a Deák Ferenc és a Szegfű utca sarkán új épületszárnyat húznak fel, főként raktárak, restaurátorműhelyek kapnak benne helyet. Ebből még csak a pinceszintet láthatják az arra sétálók. – A földkiemelés befejeződött, a szerelőbeton elkészült, a szükséges helyeken a kivitelező megerősítette az alapot – mondta el érdeklődésünkre Mucsi László, a városfejlesztési iroda vezetője. Jelenleg zsaluznak a munkások.

A közgyűjteménynek korábban otthont adó Dr. Rapcsák András út 16. és 18. szám alatt is gőzerővel dolgoznak. Előbbinél a födémet erősítik meg az indokolt pontokon, utóbbinál is zajlanak ilyen jellegű munkák, illetve már befejeződött a nyílászárók áthelyezése, a régiek befalazása. Ebben a megújuló épületrészben – erről már többször írtunk – kiállítótermek, kiszolgálóhelyiségek lesznek, ide kerülnek a menedzsment irodái is.

Az épülő új épületszárnyban főként raktárak, restaurátorműhelyek kapnak helyet. Fotó: Imre Péter
Az épülő új épületszárnyban főként raktárak, restaurátorműhelyek kapnak helyet.
Fotó: Imre Péter

A „kis Tornyainak" is nevezett 365 millió forintos beruházás a Tornyai János Múzeum és a Dr. Rapcsák András út 12. közti „foghíj" beépítésével valósul meg: a pincében látványraktár, a földszinten fogadótér, szakkönyvtár és foglalkoztató, az emeleten időszaki kiállítótermek kapnak helyet. Ezen a területen is még a pincében dolgoznak, valamint a födém kialakítása és a zsaluzás van napirenden.

Mindkét projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A Tornyai János Múzeum a tervek szerint 2012 első negyedévére újulhat meg teljesen – mondta el Mucsi László.

Olvasóink írták

 • 11. dora5 2011. július 19. 20:10
  „MUNKAHELYEK KELLENEK,ÉS AMIKOR MINDENKI KERES MINIMUM 300000Ft-ot havonta---utánna jöhet a 365 milliós raktár meg az összes többi per pillanat nélkülözhető beruházás!!!! Az EU.nak is csak munkahely teremtésre kellene adni pénzt !!”
 • 10. JB007 2011. július 18. 21:59
  „Norman!
  Nem vagyunk Dubai-ban, így nem 1 milliárd, hanem "csak" 365 millió a raktárr ára.
  Imádom az ilyen látványosan túlszámlázott beruházásokat, nem változott itt semmi...”
 • 9. Norman_Bates 2011. július 18. 07:32
  „Most már annyira dubaiba vagyunk, hogy már egy sza*os raktárra is milliárd jut....hurrá”
 • 8. Írástudatlan 2011. július 15. 16:55
  „<moderálva>”
 • 7. eldorádó 2011. július 15. 16:23
  „most olvastam:
  múzeumi teremőr kerestetik 2012-es munkába-állással! Feltételek: rendszeres irkálás a delmagyar fórumon, de az
  Írástudatlanság sem akadály! :-)

  Lehet jelentkezni a hirdetőben!”
 • 6. Pepejeans 2011. július 15. 14:46
  „A rengeteg munkanélküli ráér sétálgatni, majd nézegetik ezt is, a nélkülözhetetlen Emlékpont már úgyis unalmas.”
 • 5. Én2 2011. július 15. 11:53
  „Vásárhelyen látvány van és lesz is ,csak az emberek beledöglenek a szegénységbe.
  Írástudatlan jól írtad midennel foglalkozik a pm csak a mhely teremtéssel nem. Pl Újvárosi napok, hülyítik az embereket és a fontos dolgok ellaposodnak. Egyetek, igyatok, mulassatok aztán egész hónapban éheztek.”
 • 4. Írástudatlan 2011. július 15. 10:13
  „Látványos munkehelyek kellenének ide Lázár! És aki csak errejárna hírüladná mindenfelé hogy Hódmezővásárhelyen nincs munkanélküli és Europai szintű fizetésük van.De Lázárnak csak a látványos nagy semmi a többhelyről beharácsólt milliók a Fidesz és a Szél Kálmám terv az első!”
 • 3. hajnalka 2011. július 15. 09:53
  „Mert mi más is lenne a legfontosabb Vásárhelyen: látványos legyen!”
 • 2. 4Angel 2011. július 15. 09:19
  „Munka kell ide nem ilyen hü.....”
 • 1. UtólagKapitány 2011. július 15. 08:47
  „Ezzel csak az a baj, hogy megy az ígérgetés, eredmény meg semmi. De "szép" körforgalmaink meg "szobraink" lesznek még.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Klauzál utcai óvoda

12 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás a Klauzál utcai óvoda rekonstrukciójára. Tovább olvasom