Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Lázár helyett Baloghnét támogatják

Nem Lázár Jánost, hanem Balogh Jánosnét kívánja támogatni a KDNP vásárhelyi szervezete az országgyűlési választásokon – jelentette be tegnap Hamvas Ödön helyi elnök. Semjén Zsolt országos elnök szerint viszont ez a döntés ellentétes az alapszabállyal. Fegyelmi felelősségre vonást említett. Lázár János lapunknak azt mondta: ő nem kérte soha a helyi KDNP-sek támogatását.
Hamvas Ödön volt kórházigazgató...
Balogh Jánosnét támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi szervezete, ha Mártély polgármestere indul az országgyűlési választásokon; annak ellenére, hogy a párt országos elnöksége Lázár János jelölését fogadta el – mondta tegnap esti sajtótájékoztatóján Hamvas Ödön.

A KDNP vásárhelyi szervezetének elnöke hangsúlyozta: Baloghné is Fidesz-tag, ezért azzal, hogy őt támogatják, nem helyezkednek szembe a párt országos elnökségének állásfoglalásával, nem tartanak retorziótól sem. Azt is elmondta, az országos elnökség döntése a párt alapszabálya értelmében született, tehát törvényes, ám nem demokratikus.

...és Lázár János polgármester: immár politikai ellenfelek. Fotó: Tésik Attila
A százharminchét főt számláló, nemrégiben újjáalakult helyi KDNP-szervezet ülését egyébként tíz nappal ezelőtt már összehívták. Akkor harmincan jelentek csak meg, így határozatképtelennek bizonyult a gyűlés. A helyi elnök elmondta: a tegnap megismételt ülésen már az egybegyűltek létszámától függetlenül határozatképesek voltak, így Baloghné támogatását tizenhét igen és egy nem szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el.

Alapszabály-ellenesnek tartja a vásárhelyi szervezet döntését Semjén Zsolt, a KDNP országos elnöke, aki lapunknak kifejtette: a Fidesszel kötött egyezmény szerint a KDNP és a Fidesz közös országgyűlési képviselőjelöltje ebben a kerületben Lázár János. A helyi szervezet – szintén az alapszabály értelmében – köteles teljes erejével őt támogatni. – Ha Lázár Jánossal szemben politizál a helyi szervezet, akkor annak fegyelmi következményei lesznek – tette hozzá Semjén Zsolt.


Lázár nem kérte a helyiek támogatását

– Én sohasem kértem a KDNP helyi szervezetének támogatását – felelte kérdésünkre Lázár János országgyűlési képviselő és -jelölt. – Emellett nem kívánok reagálni sem az MSZP által indított, sem az MSZP érdekében folytatott gyűlöletkampányra.
A képviselő leszögezte: ami a KDNP helyi szervezete és országos vezetése közötti véleménykülönbséget illeti, az a párt belügye, majd lerendezik az érintettek egymás között. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomorú a Vidám utca

A patkányok miatt áll haragban egymással két Vidám utcai szomszéd Vásárhelyen. Lencsésék szerint… Tovább olvasom