Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Lázár János a 47-es főút ügyében interpellált

– Hány embernek kell még meghalnia a 47-es főúton, mire a kormány hajlandó lesz befejezni a korábban elkezdett, ám máig nem ismert okok miatt leállított beruházást? – szegezte tegnapi parlamenti interpellációjában a kérdést Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek Lázár János.
Hódmezővásárhely polgármestere, országgyűlési képviselője arra is emlékeztette a minisztert, hogy a 47-es főút kishomoki befejezetlen szakaszát az ország második legveszélyesebb útjaként tartják nyilván.

Kóka János válaszában közölte: még nem dőlt el, hogy a 47-es főút négysávúsításának befejezése belekerül-e a II. Nemzeti fejlesztési tervbe. Azt valószínűsítette, hogy az út a 2010-ben kezdődő új kormányzati ciklus első felében készülhet el.

Lázár János viszontválaszában arra kérte a minisztert, hogy szakítson elődje, Csillag István azon gyakorlatával, mely szerint nem érdemes Hódmezővásárhely térségébe befektetnie a szocialista–liberális kormánynak, mert az nem hoz szavazatokat, ugyanis a 47-es főutat nem csupán a fideszesek, de a szocialista és a liberális szavazók is használják. Lázár János nem, az Országgyűlés kormánypárti többsége viszont elfogadta a gazdasági és közlekedési miniszter válaszát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabáni nap

A tabáni nap sztárvendége a Hip Hop Boyz volt szombaton. A hagyományos vásárhelyi Damjanich utcai… Tovább olvasom