Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Lázár János: Azt kértem a képviselő-testület tagjaitól, hogy működjenek együtt az új vezetéssel

Lázár Jánost egy online interjúban kérdezték arról, mit gondol a város új vezetéséről és mire számít az április 8-i választásokon.
A promenad.hu internetes portálon készült nagyobb hangvételű interjú Lázár Jánossal arról, hogyan látja a város helyzetét jelenleg és mire számít a jövőben. Az interjúból az is kiderült, mit kért a képviselő-testület tagjaitól.

Arra kérdésre, hogy az elmúlt két hét eseményeiről mi a véleménye, a következőképp válaszolt:

Az elmúlt két hét tanulsága, hogy a szavak elszállnak, a tettek viszont beszélnek. És a tettek másról beszélnek, mint amit a szavak mondanak. El tudom fogadni, hogy az új polgármester maga választja meg a jegyzőjét és aljegyzőjét, azt ugyanakkor már nehezen tudom megérteni, hogy a „szeretet hatalma" hogyan menthet fel egy betegen otthon fekvő, 41 éve a város szolgálatában álló hölgyet éppen a nőnapon… Ezek után erősen kérdéses, hogy a városvezetésnek az az arca a hiteles, amikor együttműködést és szeretetet hirdet, vagy az, amikor leszámol azokkal, akik kiállnak igazukért, és a véleménynyilvánítás szabadságával élve képviselik az álláspontjukat - mondta Lázár János.

A választások eredményét firtató kérdésre így reagált:

Mi, fiatal demokraták nevünkhöz méltóan a demokráciában hiszünk, ezért elismertük a választás eredményét. A győztesnek gratuláltunk, és felajánlottuk együttműködésünket. Az elmúlt két hét eseményei alapján azonban úgy tűnik, nem efelé haladunk, de ez nem miattunk van. Minden hódmezővásárhelyi fideszes barátomtól és a képviselő-testület tagjaitól azt kértem, a város fejlődése és békéje érdekében működjön együtt az új vezetéssel, zárják le a háborút. Megvan az ideje a versengésnek, most azonban az együttműködésé jött el.

Véleménye szerint "ha nem összefogás lesz, hanem háború, akkor lőttek a fejlődésnek."

Azt is látom, hogy április 8-áig ez a „lökdösődés" néhány embernek helyben érdekes és izgalmas, de nem erre van szükség, hanem egységre és nyugalomra. A város most megosztott, amit a megosztó kampány után a választási eredmény még tovább fokozott. Az együttműködés nem a Fideszen múlik, hiszen nem a mi jelöltünk kapott bizalmat a választóktól, várjuk a másik fél kezdeményező lépéseit. Április 8-a pedig egy másik mérkőzés, az nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem az országról.

A teljes interjút ezen a linken olvashatja.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márki-Zay megerősítette a pletykát: Botka emberei megszállták a vásárhelyi hivatalt

Márki-Zay megerősítette a pletykát: Botka emberei megszállták a vásárhelyi hivatalt
Márki-Zay egy interjúban elismerte, hogy Botka emberei tényleg ott vannak a vásárhelyi hivatalban.… Tovább olvasom