Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Lázár János Pro Partium-díja

Hódmezővásárhely - Pro Partium-díjjal tüntette ki a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület Lázár Jánost, Vásárhely polgármesterét, országgyűlési képviselőt. Az elismerést, a díszoklevelet a hét végén a határon túli Hadadon, a Dégenfeld Oktatási Központban Tőkés László püspöktől vehette át a politikus.
Ezt a díjat az egyház, a közélet, a kultúra, az oktatás, a gazdaság olyan szereplőinek adományozzák, akik életművükkel, munkásságukkal hozzájárultak a Részek reformátusságának és magyarságának hitbeli, erkölcsi, szellemi és anyagi megmaradásához, felemelkedéséhez. Lázár Jánossal kapcsolatban az indoklásban megemlítették, hogy Erdélyért, a Partiumért és általában a határokon túli magyarságért mindig hallatta, hallatja szavát és tetteivel bizonyítja, egész nemzetben gondolkodik, példaként hozva a Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgára címet. Utóbbi kezdeményezést önkormányzatok sora követte, vette át.

Olvasóink írták

  • 3. Paraszt 2007. november 21. 19:12
    „Én is gratulálok!”
  • 2. Almáspite 2007. november 21. 18:54
    „Én is szívből gratulálok!”
  • 1. drukker 2007. november 20. 06:21
    „Gratulálok Poldármester Úrnak!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pro Urbe-díj a közösségépítőnek

Hódmezővásárhely - Pro Urbe-díjjal ismerte el Hódmezővásárhely a 67 esztendős Vanderstein János több mint két évtizedes munkáját. A vásárhelyi zsidó hitközség korábbi vezetője négyévesen élte túl a holokausztot, elévülhetetlen érdemeket szerzett a közösség újjászervezésében és abban is, hogy a zsinagógát városi támogatással felújíthatták. Tovább olvasom