Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Lázár János szerint képviselői mutyi folyik Mindszenten

Mindszent - Ultimátumot adott Lázár János országgyűlési képviselő Abdul Rahimnak. E szerint a mindszenti városatyának ma délutánig ki kell kifizetnie az általa összetört önkormányzati autóban keletkezett 900 ezer forintos kárt. Rahim azt mondja: megpróbálja kiegyenlíteni a tartozást, de Lázár felszólítására nem mond le mandátumáról.
Felháborítónak tartja Lázár János, Vásárhely polgármestere, a kistérség országgyűlési képviselője, hogy Abdul Rahim mindszenti képviselő mintegy 900 ezer forinttal tartozik a kisváros önkormányzatának. A független városatya még tavaly nyáron egy németországi testvérvárosi rendezvényre utazott, és sofőrként balesetet okozott a település autójával. Miután Rahim elismerte felelősségét, neki kellene megtérítenie a kárt.

A mindszenti képviselők még 2008 decemberében tárgyalták az ügyet. Arról határoztak, hogy a biztosító által nem fedezett kárt, valamint az egyéb költségeket december végéig kell kifizetni. Abdul Rahim a mai napig nem tette ezt meg – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János. Hangsúlyozta: mindez felveti a hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúját és a képviselői mutyi lehetőségét.


Az országgyűlési képviselő a mindszenti testület rendkívüli összehívását kezdeményezte. Ugyanakkor felszólította Abdul Rahimot, hogy ma délután 4 óráig fizesse meg a városnak a tartozását, és mondjon le képviselői mandátumáról, mert méltatlan rá. Lázár szerint arcátlanság, hogy Rahim nem fizetett, de a baleset óta több mint 600 ezer forint képviselői, bizottság elnöki juttatást vett fel.


Lapunktól értesült az ultimátumról Abdul Rahim. A képviselő elmondta: megpróbálja mihamarabb rendezni a tartozását, vagy legalábbis annak egy részét. A képviselői tisztségéről viszont csak akkor mond le, ha a mindszentiek akarják. Lázár János felszólítására nem hajlandó megválni a mandátumától. Hozzátette: Lázárnak Vásárhellyel kellene foglalkoznia, nem Mindszenttel.

Nem hívja össze a képviselőket a Rahim-ügy miatt Zsótér István polgármester. Úgy vélte: mindez a kisváros belügye, nem tartozik Lázárra. A mindszenti testületnek kell érvényesíteni a követelést, nem az országgyűlési képviselőnek.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. ellenálló 2009. augusztus 24. 10:01
  „79. KovácsPistike!

  Én egy "adófizető" vagyok, már igen régóta!
  A demagóg károgásod pedig engem nem érdekel. :-))))))”
 • 79. KovácsPistike 2009. augusztus 23. 21:22
  „74. hozzászólás ellenálló 2009.08.22. 13:01
  Nem foglalkoztatnak a gondolataid, az adófizetőket sem az érdekli, hogy jobbikos, vagy kubikus az illető.
  Ha kárt okozott az önkormányzatnak, az adófizetőknek, akkor azt fizesse ki. Ennyire egyszerű a dolog.”
 • 78. ukk-mukk-fuck 2009. augusztus 23. 17:44
  „76. hozzászólás ellenálló 2009.08.22. 21:37

  "Abdul Rahim nem Jobbikos, csak szimpatizál a Jobbikkkal!"

  ARAB ÁRJA:-))))))))))))))))))))))”
 • 77. ukk-mukk-fuck 2009. augusztus 23. 17:43
  „ez az okostojás a raiffeisenes lázár ?:-)))”
 • 76. ellenálló 2009. augusztus 22. 21:37
  „Abdul Rahim nem Jobbikos, csak szimpatizál a Jobbikkkal!
  Lázár Jánosnak már ennyi is elegendő ahhoz, hogy meghurcolja és megpróbálja ellehetetleníteni.
  Sajnos ilyen az, ha valaki beteges hatalommániában szenved. Mit is mondott Abdul egyszer Lázárnak?
  "Ha Szent István királyotok viszzatérne közétek és megkérdezné Tőled, hogy mit tettél ezért az országért, akkor te mit válaszolnál? " Erre Lázár rácsapta az ajtót. Nem bírja a kritikát, pedig jobban tenné, mert, ha lassan is, de lefelé áldozika a csillaga. Amúgy jót nevettünk a polgármester úr 20.-i ünnepi beszédén. "Cseppet sem volt" hiteltelen. Csak azt nem tudom, miért hangsúlyozta ki annyiszor, hogy vesztesek vagyunk, illetve miért használt többes szám első személyt, hiszen Ő EGYENLŐRE még nem az. :-))))”
 • 75. Én2 2009. augusztus 22. 20:37
  „Vásárhelynél nem kell mutyisabb város.”
 • 74. ellenálló 2009. augusztus 22. 13:01
  „KovácsPistike!

  Miért gondolom azt, hogy nem az SZDSZ reklámarca vagy?
  Miért gondolom, hogy inkább a Fideszhez állsz közel?
  Miért gondolok még ennél is többet? :-))))))”
 • 73. KovácsPistike 2009. augusztus 21. 12:14
  „72. hozzászólás Holló 2009.08.21. 10:59
  Amikor leírunk itt valamit még nem biztos, hogy hitelesek is vagyunk.
  Ez a cikk egy olyan jobbikos képviselőről szól, aki ugyan elismeri hogy kárt okozott az adófizetőknek, de egy év után sem volt hajlandó megtéríteni.
  Az adófizetők pénzével felelőtlenül gazdálkodóknak pártjaik színétől függetlenül a bíróság előtt van a helyük, legyen az polgármester, vagy képviselő. A polgármester is felelős azért, hogy egy évig semmi nem történt az ügyben.”
 • 72. Holló 2009. augusztus 21. 10:59
  „KovácsPisteke és L.J. vel akkor mit tennél mikor a közvagyont sajátja ként kezeli??????????????????????????”
 • 71. KovácsPistike 2009. augusztus 21. 00:00
  „A mindszenti polgármester egy éven keresztül nem tudja, vagy nem akarja behajtani egy képviselő tartozását? Ő is Jobbikos?
  Eltiltanám a közügyek gyakorlásától, ha nem képes az adófizetők pénzét megbecsülni!”
 • 70. Én2 2009. augusztus 20. 19:16
  „Air-nak sok mindenben igaza van, az ellenzéki képv. is hallgatnak mint szar a fűben, pedig sokat tudnak, de le vannak fizetve.
  Mindenkinek igaza van abban, hogy aki kárt csinál az térítse meg, de akkor mindenkinek!!!!”
 • 69. KovácsPistike 2009. augusztus 20. 16:31
  „68. hozzászólás Air 2009.08.20. 16:07
  "Csak sokan féltik a szaros munkájukat..."
  Jól felértékelted mások munkáját. Csak nem egy visszamardat sztahanovista vagy? :)”
 • 68. Air 2009. augusztus 20. 16:07
  „Kedves Én 2 !!!!!!!!!!
  Ha tudnád,hogy mennyi dolgot lehetne még borítani!!!!!!
  Csak sokan féltik a szaros munkájukat azok a kéviselők akiknek meg felkéne ezek ellen lépni azok nem mernek ellent mondani Jancsinak!!
  Pedig lenne itt a városban érdekesség ha borulna a bili!!!!!sok fej hullana a porba ha LENNE egy igazi bátor hóhér!!!!!!!!
  De sajnos ez a város ezért ilyen amilyen!!!!!”
 • 67. KovácsPistike 2009. augusztus 20. 16:02
  „Mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyították bűnösségét. Én így látom a dolgot.
  A nem mezőőr képviselő azonban már egy éve húzza-halasztja a kifizetést. Mindegy hogy Jobbikos, vagy nem Jobbikos, ha kárt okozott az önkormányzatnak azt már régen ki kellett volna fizetnie. A polgármester is mulasztott, amiért nem vonták kérdőre a tisztelt képviselőt. Őt is felelősség terheli.”
 • 66. Én2 2009. augusztus 20. 15:49
  „Air- örülök, hogy ilyen jól értesült vagy, mert itt vásárhelyen mindenkiről elhisznek mindent csak a pm-ről nem.Ez a mezőőr a besúgója, ezért mindent meg lehet neki bocsájtani. Ígérte a pm, hogy elküldi a nyugdíjasokat de nem lehet látni, minden leállt csak azokat küldte el akiket egyébként is utált, v. ellenlábasai voltak.
  Gratula Neked, hogy leírtad az igazat.”
 • 65. Air 2009. augusztus 20. 15:14
  „ellenállonak igaza van!!!!!!
  annak idején a Lázár csicska Vincze Sándortól mint megbízott mezőőr parancsnoktól ellopták 13 ember szolgálati ruháját.kb 1.2millió FT értékben!!!!Természetesen a Vincze irodájából amit kulcsal nyitottak ki és senki más csak Vincze tudta,hogy ott ruhák vannak!!!és állitólag nem volt ideje kiosztani őket!!!Persze, idővel mindenki tudta és a mai napig tudja,hogy ő rendezte a ruhák sorsát és jó pénzért eladta öket egy másik ismert személynek!!!!!!Aztán összetörte a szolgálati kocsit!!!!természetesen magán célú használat közben, és Lázár mind a két esetben a kárt az önkormányzatra vállalta!!!!!És ez az ember a mai napig az önkormányzat dolgozója!!!!!!!! úgy,hogy elmúlt 64 éves!!!!!!!Ja:és a munka és fegyvertartási alkalmassági orvosi vizsgálatokon is valaki segiti mivel 10 éve idegi alapon rokkantnyugdíjba küldték és mióta Lázár lett a polgármester azóta úgy néz ki,hogy meggyógyult!!!!és fegyverrel járja a határt.(mezőőrként)”
 • 64. aranka2 2009. augusztus 20. 10:26
  „Filctoll, a neten nem szokás helyesírási hibákat javítani, most mégis megteszem, mert ha a polgármester úr szókapcsolatot nagy kezdőbetűkkel írod, nem egyszerűen helyesírási hibát követsz el, hanem oktalanul és ellenszenvesen szervilis, szolgai magatartást tanúsítasz. Kérlek ne tedd, ebben az országban polgárok, és nem alattvalók élnek.”
 • 63. harcitomi 2009. augusztus 20. 06:48
  „Jogos, ha valaki kárt okoz, térítse meg! Ennyi. Lázár meg ennek a területnek az országgyűlési képviselője, ha visszaélésről szerez tudomást, akkor nem lehet, hanem kell, ez ellen tennie.”
 • 62. KovácsPistike 2009. augusztus 19. 20:24
  „Szerintem a képviselő nem is akarja rendezni a számláját, tavály nyár óta már egy év eltelt.
  Aki nem tudta a felvett lakáshitelét törleszteni, már kiebrudalták a házából. Szégyen, hogy ilyen képviselőket fizetünk.”
 • 61. Én2 2009. augusztus 19. 20:16
  „Ő is okozott már balesetet a Kisfaludy utcán és a kocsi is rongálódott, de az Ő.”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerítették a piacot

Hódmezővásárhely - Az előírásoknak megfelelően, 1,5 millió forintból bekerítették a vásárhelyi… Tovább olvasom