Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Lázár: sorsdöntő népszavazás lesz március 9-én

Hódmezővásárhely - Nem csak a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése a tétje a március 9-ei népszavazásnak, hanem közös jövőnk, sorsunk – hangzott el a Fidesz és a KDNP közös sajtótájékoztatóján, kampányindítóján Vásárhelyen.
A március 9-én rendezendő „Szociális népszavazás 2008" kampánynyitó rendezvényét, sajtótájékoztatóját tartották tegnap Vásárhelyen a Fekete Sas különtermében.

Mint ismeretes, ez a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlést célozza; de már Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke is hangsúlyozta, ennél többről van szó. Azon kell eltöprengenünk, csak a gazdagok gyerekeinek van-e joga a továbbtanuláshoz az egyetemeken és a főiskolákon, illetve nekik, szüleiknek, hozzátartozóiknak az egészséghez, a gyógyuláshoz, valamint reformnak nevezhetők-e a pénzelvonás különböző rafinált módozatai.

Az elmondottakhoz Almási István alpolgármester, a KDNP vásárhelyi szervezetének elnöke is csatlakozott, s arra biztatott mindenkit: menjen el voksolni, és három igennel szavazzon, mert sorsunk, jövőnk a tét.

Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő még határozottabban fogalmazott: – A szavazás a demokrácia próbája lesz, kiderül, valóban ilyen államformában élünk-e, vagy a „reformdiktatúra" áldozatai leszünk; és az is elválik, érdemes-e tovább csinálni azt, amit 1989-ben, 1990-ben a rendszerváltáskor elkezdtünk. Kijelölhetjük a határokat: ha úgy tetszik a pofátlanságét, azt meddig mehetnek el a vezetők választóik becsapásában. Ha a népszavazás nem lesz érvényes és eredményes, az megkérdőjelezi az elmúlt tizennyolc évet, és azt üzeni: nem volt szükség a rendszerváltásra. Nem pártokról és hatalomról, saját sorsunkról, életünkről döntünk, az a tét.

Ezért mindenkinek el kell mennie szavazni. Összefogást hirdetünk, társul hívunk minden valóban baloldali elvet, értéket képviselő, valló embert, mert számukra ez a szélsőségesen liberális, piacorientált gondolkodás elfogadhatatlan.

Lázár kezdeményezte február 13-ára rendkívüli közgyűlés összehívását, melyen a népszavazás kérdéseiről vallott nézeteiket vitatnák, beszélnék meg a képviselők.

Olvasóink írták

 • 4. irkafirkász 2008. február 11. 17:28
  „Elnézést a kifejezésért,de mindenre rámondani,hogy sorsdöntő,enyhén szólva is röhejes. Lassan már a levegővétel előtt is ügydöntő népszavazás kell. Mondom ezt pont ma,a végszavazás napján. Mindemellett Antall József szavait tudom tartalmilag idézni,miszerint tetszettek volna 2002-ben választást nyerni úgy,hogy tovább kormányozhassanak. Mindamellett 1989-ben a Képviselő Úr 14 évesen kötve hiszem,hogy a rendszerváltással volt elfoglalva,szerintem azt sem tudta,ki az az Orbán Viktor.”
 • 3. liló 2008. február 10. 10:57
  „Pofátlanság és reformdiktatúra Mindszenten van, ahol a t. képviselő testület rettegésben tartja a lakosságot L.J. "utasítására".”
 • 2. I G 2008. február 07. 21:34
  „Hírekben olvasható: Egyre több a " cigiző gyerek " .Kérdezem :miből telik az egyre drágább cigarettára ? Nem beszélve a mobilozgatásról stb. Tanuljon jól az a fiatal, és még ösztöndíjat is kap ! !”
 • 1. anonym 2008. február 07. 16:20
  „Hamarabb , bármelyik hatalmon lévő kormánynál is meg lehetett volna kérdőjelezni , a rendszerváltás óta eltelt éveket,hogy melyik párt mit tett a jobbsorsért,vagy , hogy melyik hogyan verte át szavazóit! Pl. 1998- 2002 között hogyis volt ? Torgyán : Kisgazdapárt a mérleg nyelv ! Ez időszakban is eléggé becsaptak bennünket. De ne beszéljen rá senki mire voksoljak! A jövője és a sorsa már L J.- nak meg van alapozva .Az én sorsom meg bizza rám .Ilyen szavakat ne használjoon a Képviselő Úr ," pofátlanság " ! Mert ez másra is illik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyre kerülhet az orosházi hulladék

Hódmezővásárhely - Az orosházi szeméttelep működési engedélye december végén lejár. Az itt összegyűjtött évi 45 ezer tonna hulladékkal kezdeni kell valamit az önkormányzatnak. Tovább olvasom