Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Lázárral együtt szavazott Havránek

Megosztotta a közgyűlési ellenzéket Vásárhelyen az a javaslat, amelyben a gázáremeléssel kapcsolatos kormányrendelet visszavonását kérik. Az MSZP-sek a voksoláskor nem voltak benn, az SZDSZ-esek nem szavaztak. A HVDSZ embere támogatta a fideszes polgármester kezdeményezését. Most Lázár Jánossal együtt szavazott legkérlelhetetlenebb ellenfele is.
A vásárhelyi közgyűlés emelés helyett összességében jelentősen csökkentette a távfűtés díjait csütörtökön. A képviselők Lázár János polgármester javaslatára azt is elhatározták, hogy kezdeményezik a kormánynál a gázáremeléssel kapcsolatos rendelet felülvizsgálatát, hatályon kívül helyezését. A szavazásban részt vevő várospolitikusok egyhangúlag támogatták ezt a javaslatot. Ám az ellenzéki képviselők nagy része nem szavazott. Így jelezték, nem értenek egyet a kormány szekálásával.

Az MSZP-s vezérszónok, Hernádi Gyula lapunknak azt mondta, előre megbeszélték, nem fogják támogatni a kezdeményezést. Azért nem, mert a gázáremelés része annak a csomagnak, amely nyilván kellemetlen, de ennek révén az unió elfogadja a konvergenciaprogramot. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ország megkapja a fejlesztésekhez az unió támogatását. Így Hódmezővásárhely fejlődése, jövője is múlik azon a programon, amelyet a kormány elindított. – A dolgokat szerintem így, összefüggéseiben kell nézni – mondta Hernádi.

Bár még jelen volt, de ennél a szavazásnál kiment a teremből az MSZP-s Bacsa Pál és Nagy Ernő. Bacsa lapunk érdeklődésére válaszolva emlékeztetett: a közgyűlés tagjai a ciklus elején abban egyeztek meg, hogy a parlamenti ügyeket nem hozzák be a városházára. Most a Fidesz behozott egy ilyen ügyet – ezért ők kimentek. Az SZDSZ két képviselője, Kiss László és Takács Róbert benn maradt, de azt mondták, nem vesznek részt a szavazásban. A HVDSZ színeiben, az MSZP támogatásával bejutott Dobóvári István – aki hangsúlyozza függetlenségét – igennel szavazott.

Szintén igennel szavazott a fideszes kezdeményezésre Lázár János egyik legkeményebb ellenfele, a munkáspárti Havránek Ferenc is. – Nem azért szavaztam igennel, amiért a Fidesz, hanem azért, mert szerintem a kormányrendelet nem éri el a megfelelő eredményt – indokolt Havránek.

– Egyre több a gazdag ember az országban, a kormány mégis mindig a szegényeket találja meg, ha még több pénzre van szüksége. Lehet, színvak vagyok, de én ebben nem láttam különbséget a Fidesz és az MSZP kormánya között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxizás ünnepi tarifával

Másfélszer többet fizethet egy fuvarért, aki karácsonykor és szilveszterkor ül taxiba Vásárhelyen.… Tovább olvasom