Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Lebuktak a szemetelők Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az utóbbi időben több alkalommal is megbüntetett szemetelőket az önkormányzat. A lakosság segítségével sikerült azonosítani őket - tájékoztatott a polgármesteri hivatal.
A leggyakoribb ilyen jellegű jogszabálysértés az, amikor közterületen vagy külterületi utak mentén rakják le a hulladékot. A vásárhelyi szelektív gyűjtőket sem használják megfelelően, a konténerek mellé rakják a szemetet. Az sem szabályos, ha másvalaki kukájába rakják a hulladékot, a tulajdonos hozzájárulása nélkül. A közelmúltban már róttak ki szabálysértési bírságot is.

A leggyakrabban autóból rakják ki a szemetet. Ilyenkor a személyleíráson kívül az azonosítást a rendszám is segíti. A bejelentéseket a közterület-felügyelet telefonszámán, a 62/530-122-n várják.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem kell a tank, hogy kijusson tanyájáról József: összetörték a köveket, járható a tanyai út

Már nem kell a tank, hogy kijusson tanyájáról József: összetörték a köveket, járható a tanyai út
A kőtörővel elvégezték a munkát, összetörték a földútra hordott beton- és tégladaraboktól hemzsegő építési törmeléket. Most már járható az út - közölte a jó hírt a 74 éves Presztóczki József, aki a Vásárhelyhez közeli tanyavilágban, Tegehalmon él. Tovább olvasom