Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Lehet, még sincs útban a garázssor

Hódmezővásárhely - Átdolgozzák a Vásárhely belvárosának rekonstrukciójáról szóló tervet, amelyre 2,6 milliárd forintot nyert az önkormányzat. Az eredeti elképzelések szerint a művelődési ház mögötti garázssort lebontanák. A tulajdonosok természetesen nem értenek egyet az elképzeléssel.
A Petőfi Művelődési Központ felújításakor lehetnek útban a garázsok, mert a PMK színháztermének hátsó tűzfala és a Hódi Pál utca 8. számú ház között állnak.

Garázssor a PMK mögött. A tulajdonosokat kárpótolni akarja az önkormányzat Fotó: Miskolczi Róbert

A kilenc garázs évtizedek óta áll ezen az egyébként nem annyira szem előtt lévő helyen. Kivitelükben nagyon nem ütnek el sem a PMK színháztermének hátsó tégla tűzfalától, sem a Hódi Pál utcai épületétől, se a közelben lévő Lázár utcai Z bérházétól. Ez utóbbi épületek azonban stílusukban teljesen különböznek a PMK mellett álló barokk stílusú görögkeleti templomtól, a tőszomszédságában lévő Janáki-háztól, vagy a Dr. Rapcsák András út túloldalán álló 19. és a 20. században épült palotától.

Szolgáltató- és bevásárlócentrum

Szolgáltató- és bevásárlócentrumot épít a város a tervek szerint a garázssor déli végén lévő jelenleg üres telekre. A portát ugyan korábban már értékesítette az önkormányzat, ám a városfejlesztést célzó pályázat sikere érdekében azt a vevő végül visszaadta.  
Lenkei István, az egyik garázs tulajdonosa elmondta, hogy nem csak maga a felépítmény, de az alatta lévő földterület is a tulajdonukban van. Hozzátette, nem ért egyet garázsa kisajátításának már a gondolatával sem, mert a közelben nincs olyan terület, melyre újabb garázst tudnának építeni. Számára az sem tűnik jó megoldásnak, ha cserébe állandó parkolóhelyet kapna a közeli Szegfű utcában, az Eötvös szakközépiskola udvarán jelenleg is épülő, a tervek szerint az idén szeptemberben avatandó városi sportcsarnok mélygarázsában. Ugyanis a jelenlegi helyen nemcsak az autóját tartja, de több egyéb, a lakásában nem férő holmiját is.

A városházáról megtudtuk: Vásárhely megnyerte a Tornyai János kulturális városrehabilitációs programra a kormánytól a 2 milliárd 600 millió forintot, ám az eredeti terveket át kell alakítaniuk. Így előfordulhat, hogy a Petőfi Művelődési Központ felújítása, illetve a belváros rendezése nem is érinti a garázsokat.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlék lehet a PMK

Hódmezővásárhely - A közeljövőben műemlékké nyilváníthatják a vásárhelyi Petőfi Művelődési… Tovább olvasom