Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Lencsevégen a plakátfiúk

Megrongálta a szél a titokzatos vásárhelyi molinókat, ki kellett cserélni a köteleiket: a javítóbrigádot munka közben lefotózta egy arra járó helyi politikus. A megrongálódott transzparensek egyébként Szeli Ferenc szocialista képviselő szerint balesetveszélyesek, ezért a rendőrséghez fordult.
Munka közben fényképezték le a plakátjavítókat Csanki István felvétele
Lencsevégre kapta a vásárhelyi Csanki István kisebbségi tanácsnok a rejtélyes plakátfiúkat – vagy legalábbis azokat, akik tegnap délután több utcában is igazgatták a szél által megrongált, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter fotójával, illetve nekik tulajdonított szövegekkel ellátott molinókat. A transzparenseket – mint arról beszámoltunk – a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre helyezte el, ezt e-mailben közölték a médiával, ám az egyesület tagjainak kiléte továbbra is homályban maradt, viszont-e-mailünkre nem válaszoltak.

– Az Észak utcára mentem, amikor megpillantottam a létrával felszerelkezett férfiakat – magyarázta Csanki István. A kisebbségi tanácsnok kíváncsi volt, ezért várt egy kicsit. Amikor kiderült, hogy a transzparenseket tartó megrongálódott kötélzetet cserélik, nem volt rest hazamenni a fényképezőgépért, s lefotózta őket.

– A Teleki utcán, valamint a kórház mellett is figyeltem az ügyködésüket, igaz, egy kicsit morcosak voltak a jelenlétem miatt, de különösebben nem törődtek velem – magyarázta a kisebbségi tanácsnok. Csanki úgy döntött, hogy a felvételeket átadja a vásárhelyi rendőrkapitányságnak. A fotókon szereplő férfiakat – mint mondta – nem ismeri, de valószínűleg vásárhelyiek lehettek, a két férfi autójának rendszáma viszont jól látszik a fényképeken.

Fotós kollégánk is megpróbálta lencsevégre kapni a plakátjavítókat, de nem járt szerencsével. A Tescónál is elszakadoztak a molinót tartó kötelek, és azokat késő délután javították ki. Ezt az akciót is megörökítette Csanki.

Több bejelentés is érkezett már a molinókkal kapcsolatban a kapitánysághoz – tudtuk meg Dezső József rendőrkapitánytól. Mint mondta: ezeket kivizsgálták, s továbbították az illetékes hatóságokhoz, így a város jegyzőjének.

Konkrétumokról azonban nem beszélhet – mondta. Érdeklődésünkig a tegnapi napon egyébként nem kaptak a molinókkal kapcsolatos fényképeket, persze, ha eljuttatják hozzájuk, megnézik azokat, majd döntenek a sorsukról.

Azt ugyan nem mondta, de valószínű, hogy a fotóknak nem lesz következménye: hiszen molinót javítani nem tilos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásra várnak a polgármesterek

Mártély, Mindszent polgármestere szerint is a vásárhelyi kollégának, Lázár Jánosnak kellene… Tovább olvasom