Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Lovas- és vadászvacsora

Díszterítési- és főzőverseny, a cukrásztanulók bemutatója zajlott tegnap a vásárhelyi Corvin szakközépiskola iskolanapján. Az elkészült ételek természetesen nem vesztek kárba.
Benczúr Sándor bele is kóstolt a paprikás krumpliba Fotó: Tésik Attila
– Hú, ez finom lesz! – mondta Benczúr Sándor a vásárhelyi Corvin Mátyás Szakközépiskola és Szakiskola diákja tegnap az iskola udvarán rendezett szabadtéri főzőversenyen, miután megkóstolta az egyik bográcsban rotyogó paprikás krumplit. Persze az udvaron más finomságok is készültek, hiszen volt olyan bogrács, amelyben kakascombok főttek a paprikás lében.

Mindeközben a zsűri az aulában próbálta eldönteni, hogyan sorolja be a díszterítési versenyre elkészült terítékeket. Vajon a lovasoknak vagy a vadászoknak szánt vacsoráé sikerült jobban, esetleg a Mozart-golyókkal vagy a Bounty-szeletekkel díszített lett szebb? – nagyjából így szólt a kérdés.

– Jó pár éve járok lovagolni a helyi lovasudvarba, ezért gondtoltam azt a barátnőmmel, Dunai Noémivel, hogy az idén lovas vacsorához terítünk a versenyen.

A munkában Tápai Tibor tanár úr segített – árulta el Csőkei Barbara. A corvinos diák hozzátette, két napig folyamatosan dolgoztak, vasaltak, a lovasvacsorához méltó tányérokat és eszközöket szereztek be.

Diáksikerek

Szép eredményeket ért el a Corvin szakközépiskola két 14/B osztályos diákja, Majsai Ildikó és Kozma Ferenc az országos szakmai tanulmányi versenyen. Kozma Ferenc eredménye alapján mentesült a júniusi technikusi vizsga alól, míg Majsai Ildikónak már csak gyakorlati vizsgát kell tennie.  
A vadászvacsorához az idén Nagy Norbert és Bugyi Imre terített, olyannyira ragaszkodva e nemes sport hangulatához, hogy az asztalt és környékét különféle trófeák, sőt egy falra akasztott, magyar gyártmányú, még a két világháború közt készült vadászpuska is díszítette.

– Úgy gondoltuk, hogy egy háromszög alakú asztalt állítunk össze, s erre kerültek a vadászvacsora kellékei, ráadásként a vadakhoz illő borok. Az étlapra – többek között – füstölt szarvasgomba, fácánleves, roston szűzérme is került – újságolta Nagy Norbert, aki elmondta, az ötlet részben barátnőjének vadász édesapjától ered.

A szakmai bemutatón a diákok által elkészített ételek nagy sikert arattak, és természetesen gyorsan el is fogytak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bacsa visszalép Baloghné javára

Nem indul az országgyűlési választások második fordulójában a szocialisták vásárhelyi aspiránsa.… Tovább olvasom