Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Magyarbánhegyesről bicikliztek egészen Hódmezővásárhelyig

A Magyarbánhegyesért Egyesület kerékpártúrát szervezett június 8-tól 10-ig Mártélyra a hódmezővásárhelyi Diáksport Egyesülettel közösen.
Az első napon a vásárhelyi Kossuth térre érkezett a közel 50 fős csa­­pat, ott találkoztunk velük. Petrócki Ádám, a Mozgásban az egészség program projektmenedzsere elmondta: a Magyarbánhegyesről indult túra állomásai Orosháza, Székkutas, Hód­­mezővásárhely és Mártély. Ezzel a bánhegyesi Bessenyei Antal festőművész, pedagógus – a szarvasi főiskolán is tanított rajzot – emléke előtt tisztelegtek a résztvevők. Ő alkotta meg az országosan ismert és használt Téma rajzkrétát, amelynek nevét családtagjainak kezdőbetűjéből rakta össze: Toncsi, Éva, Magdolna és Attila.

Asztalos Csaba József, a fa­­lukutatással is foglalkozó Magyarbánhegyesért Egyesület elnöke közölte: Bessenyei Antal nevéhez fűződik Magyarbánhegyesen a cserkészcsapat újjáélesztése, tanári pályája megkezdése előtt pedig gyakran szervezett túrákat – munkásságát folytatja az egyesület.

– Ez egy remek túra, ezért érdemesnek tartottuk bevonni a Mozgásban az egészség projektünkbe, amely elérkezett az első év végéhez a há­­romból. Várakozáson felüli eredményeket értünk el. 2018 áprilisától, az elmúlt 1 évben 18 ezer embert mozgattunk meg 60 településen, és több mint 1500 rendezvényt szerveztünk – sorolta az adatokat Petrócki Ádám.

A további programokról (például a mozgás éjszakája, kerékpáros, futó és tájékozódási futó események) a hodmezodiaksport.hu/mozgasban oldalon tájékozódhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa legerősebbjei a vásárhelyi katonák

Európa legerősebbjei a vásárhelyi katonák
Az MH 5. Bocskai István Lö­vészdandár vásárhelyi katonái, Gáleg Norbert és Ricz Vik­­tória… Tovább olvasom