Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Már építik a vásárhelyi szállodát

Hódmezővásárhely - A tervek szerint jövő júliusban megnyithat Vásárhely négycsillagos szállodája. A Ginkgo hotel alapja most készül, ősszel pedig elkezdik felhúzni a falakat. A befektetők azt mondják, nemzetközi rendezvények szervezői már érdeklődtek, mikortól számíthatnak az új szálláslehetőségre.
Bár a bankhitelről szóló szerződést a mai napig nem írták alá, a befektetők elkezdték építeni Vásárhely új, négycsillagos hoteljét. Ahogy arról beszámoltunk, a gazdasági válság igencsak megnehezítette az építők dolgát, a kölcsönről ugyanis több mint fél éven át tárgyaltak. Mint azt Kendi Imrétől, az egyik befektetőtől megtudtuk, nemrég elfogadták a pénzintézet feltételeit, a megállapodásra viszont várhatóan csak júliusban kerül pecsét. Ha így lesz, 12 hónappal később, azaz jövő nyár derekán megnyit a Ginkgo hotel.

Az építkezéssel tehát nem várták meg a szerződést, önerőből elkezdték a beruházást. Mivel a terület valamikor tómeder volt, és rendkívül rossz talajadottságokkal rendelkezik, speciális mélyalapozásra van szükség – ez zajlik most. Kendi Imre szerint augusztus végére készül el a pinceszint, és elkezdhetik felhúzni a falakat. A 180 férőhelyesre tervezett szállodában 90 kétágyas szobát, egy százfős konferenciatermet és egy kisebb rekreációs részleget alakítanak ki, de a Ginkgo nem a wellness- szolgáltatásokra épít. Sokkal inkább a konferenciáktól, sport- és egyéb hazai és nemzetközi rendezvényektől remélik a megtérülést. Nagy éttermet sem építenek a hotelbe, ahol csak reggelizni lehet, viszont egy zárt folyosó összeköti majd a Fekete Sassal, ahol minden lehetőség adott a főétkezésekhez.

Elkezdődött az alapozás a Zrínyi utcai telken. Fotó: Tésik Attila
Elkezdődött az alapozás a Zrínyi utcai telken.
Fotó: Tésik Attila

A befektető elárulta: úgy tűnik, tényleg van létjogosultsága egy négycsillagos hotelnek Vásárhelyen, hiszen már több rendezvényszervező megkereste őket azzal, hogy jövőre náluk szállásolnák el vendégeiket.

Olvasóink írták

  • 1. nvidia 2010. augusztus 30. 21:01
    „Ginkgo hotel, szökőkút 2010 augusztus 27. (videó)
    http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen újra összeül az Ellenzéki Kerekasztal

Hódmezővásárhely - Az Emlékpont Múzeumban azzal emlékeznek Nagy Imre és mártírtársai 20 évvel… Tovább olvasom