Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Már nem kell a tank, hogy kijusson tanyájáról József: összetörték a köveket, járható a tanyai út

Hódmezővásárhely - A kőtörővel elvégezték a munkát, összetörték, -zúzták a földútra hordott beton- és tégladaraboktól hemzsegő építési törmeléket. Most már járható az út - közölte a jó hírt a 74 éves Presztóczki József, aki a Vásárhelyhez közeli tanyavilágban, Tegehalmon él.
Augusztus 2-án számoltunk be arról, hogy Presztóczki József arra panaszkodott: a tanyaszomszéd által az útra hordott építési törmelék miatt járhatatlanná vált mezőgazdasági földúton nem tud eljutni földjére és ott learatni 3 hektáron termesztett búzáját, mert traktorral és kombájnnal sem mert rámenni. Ha a törmelék akadályozza a közlekedést, a szomszédnak meg kell térítenie a terménykárát, ami 720 ezer forint is lehet.

A tanyaszomszéd elismerte a dolgot, és az önkormányzaton keresztül közölte: a betontörmeléket csak addig tárolja ott, amíg a törőgép az előző munkáját befejezi és megérkezik a tegehalmi helyszínre. Akkor megígérte: 1 héten belül összetörik a betont, és úgy dolgozzák be az útba, hogy az járható lesz. Tartotta a szavát.

Múlt héten csütörtökön jelent meg írásunk, pénteken megérkezett a kőtörő, és estére végzett is. – Nagyon örülök, mert egy-két kisebb dombocskát, puklit leszámítva valóban járható lett az út. Így megkezdhettem, sőt, már majdnem be is fejeztem a búzaaratást. Ez azt jelenti, nem lesz egy fillér károm sem – zárta mondandóját Presztóczki József.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukiság: egy igazi angollal bővült Lázár János családja

Cukiság: egy igazi angollal bővült Lázár János családja
Egy igazi angol érkezett a Zsoldos utcába - olvastuk Lázár János facebook oldalán: mutatjuk a… Tovább olvasom