Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Már nincsenek életveszélyben a diákok

Hódmezővásárhely - Már nem Szeged felől érkezik az iskolabusz a Vásárhelyhez közeli Kopáncshoz, ezért nem kell a gyerekeknek átkelniük a forgalmas 47-es főúton.
Nem kell a forgalmas 47-es főúton átkelniük reggelente a Vásárhelyre iskolabusszal járó kopáncsi gyerekeknek. A tanyákon élő családok egyike korábban arra kérte a városvezetést, hogy a balesetveszély miatt forduljon be a sulijárat Kopáncsra, s az ottani állattartó telepnél vegye fel a Vásárhelyre igyekvő diákokat. Főként arra panaszkodtak, hogy télen, ködben életveszélyes átkelni a 47-esen a Szeged felől érkező buszhoz. A tanyaközpontból jelenleg 5, szeptembertől várhatóan 7 diák jár be Vásárhelyre.

A Tisza Volán Zrt. iskolabusza azonban már nem Szeged, hanem Vásárhely irányából érkezve veszi fel reggelente a tanulókat. Egyébként pedig több millió forintért lehetne csak buszközlekedésre alkalmas utat, fordulót építeni Kopáncsnál, ezért erre egyelőre nincs módja a városnak. 250 méterrel kellene így kevesebbet gyalogolniuk a gyerekeknek – tudtuk meg Benkő Zsolt települési képviselőtől.

Ketten a 170-ből. Biztonságban közlekedhetnek. Fotó: Schmidt Andrea
Ketten a 170-ből. Biztonságban közlekedhetnek.
Fotó: Schmidt Andrea

A Tisza Volán naponta öt autóbusszal a tanév végéig hozza-viszi a külterületekről – Batida, Szikáncs, Kútvölgy, Erzsébet, Vajhát – a vásárhelyi iskolákba, valamint a mindennapos testnevelés kapcsán az uszodához a diákokat. Mintegy 170 tanulót szállít rendszeresen. Az önkormányzat erre – nem kötelező feladatként – évi 30 millió forintot fordít.

Olvasóink írták

 • 7. Filctoll 2010. március 07. 06:23
  „Aluljárót vagy felüljárót a kopáncsiaknak! Vagy mindkettőt! :-)

  Vigyázzanak az úton mert tényleg veszélyes!”
 • 6. Beth 2010. március 06. 21:26
  „Mi az hogy életveszély?”
 • 5. yuhvan 2010. március 05. 19:47
  „Most lehet hogy hülye vagyok de ha Vásárhelyről Vásárhelyre megy a busz és mondjuk Vajhátnál fordul (ami ugye nem Kopáncs), akkor mind a két oldalról feltudna venni a gyerekeket és haza felé ugyan az.”
 • 4. hajnalka 2010. március 05. 16:18
  „Mert eddig életveszélyben voltak???”
 • 3. pillecukor 2010. március 05. 16:07
  „legalább megelőzték ezzel a baleseteket.”
 • 2. Norman_Bates 2010. március 05. 16:00
  „Nem kukacoskodás miatt, de ha ezt a címet és az alatta látható képet egy vajhátról gyerekét nap mint nap szegedre buszoztató szűlő meglátja, egy pillanatra lehet, hogy belefagy a sz*r!”
 • 1. körszakáll 2010. március 05. 13:58
  „Roppant érdekes és figyelemreméltó cikk valóban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakátmentes kampány Hódmezővásárhelyen

Csöndes kampány folyik jelenleg Vásárhelyen. Nincs mindent elborító plakáterdő, nincsenek kihelyezett választási jelmondatok, mint négy évvel ezelőtt. Tovább olvasom