Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Marad a 47-es nyomvonala

Bár korábban szóba került, mégsem kerül át a 47-es út nyomvonala a Vásárhelyen nemrég átadott Kaszap utcai szakaszra. A közútkezelő azt mondja: nincs értelme véglegesíteni az ideiglenest, azaz ha majd lesz valódi tehermentesítője a városnak, oda teszik át a nyomvonalat.
Orosháza felé lehet egyenesen is menni, de a 47-es továbbra is az Ady Endre utcán át vezet. Fotó: Gyenes Kálmán
Vásárhely továbbra is szeretné, ha az Ady Endre utca városi kezelésű lehetne, s nem lenne része a 47-es főútnak, tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetőjétől. Korábban többször is szóba került, hogy ha megépül a Kaszap utcát a laktanya előtti körforgalommal összekötő szakasz, a 47-es nyomvonala ide kerül át, az Ady Endre utca pedig az önkormányzaté lesz, s akkor gyalogátkelőhelyeket, körforgalmat alakíthatnak ki rajta.

Megtudtuk azonban, hogy a 47-es út mégsem fog átvezetni a vasúti aluljáró alatt. Ennek oka egyszerű: a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. nem akarja véglegesíteni az ideiglenes megoldást.

Mindezt Rigó Mihály műszaki igazgató osztotta meg lapunkkal. Elmondta: céljuk – ahogy arról többször írtunk – egy valódi tehermentesítő építése, ez a mostani szakasz ugyanis csak részben orvosolja a problémát. A tervezett út segítségével viszont egyáltalán nem kellene bemennie a városba annak, aki Orosháza felé tart, vagy épp onnan megy Szeged felé –, s a 47-es nyomvonala is ide kerülne át. A Kaszap utcai részt egyébként az állami cég terveztette, és úgy méretezték, hogy személyautó-forgalmat bonyolítson, ne pedig kamionok hajtsanak át rajta.

A gyalogátkelők kialakításával kapcsolatban megtudtuk: az, hogy az Ady Endre utca jelenleg állami kezelésben van, nem zárja ki, hogy ott zebrát jelöljenek ki. Rigó Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy a közútkezelő – ha a feltételek adottak – természetesen nyitott az ilyenfajta beruházásra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a mártélyi csatornaháború

Nyilvános tévévitára hívta ki Lázár János vásárhelyi polgármester mártélyi kollégáját, Balogh… Tovább olvasom