Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Maradt a biciklikáosz: sok az üres kerékpártároló a vásárhelyi buszpályaudvaron - hiába építették?

Hódmezővásárhely - Továbbra is kerékpárkáosz uralkodik a vásárhelyi buszpályaudvaron. Február közepén adtak át 230 új tárolóhelyet, abból sok üres, mert többen még mindig korláthoz, padhoz és sövényhez láncolják kétkerekűjüket.
Emlékeztető

Vásárhely 160, esővizet elvezető, szilárd burkolatú, rögzített kerékpártárolót alakított ki a templom mellett. A DAKK Zrt. pedig – a régiek kijavítása mellett – 70 újat telepített a Bocskai utcában. Február 14-én adták át. A beruházás mintegy 6 millió forintba került.
– Korábban a templom oldalához támasztottam a kerékpáromat, mióta a szomszédságában elkészült az új tároló, azt használom, odaláncolom – mondta Oláh Henriett, aki éppen lezárta bringáját a buszpályaudvaron a közelmúltban kialakított kerékpártárolóban. Hozzátette: a vásárhelyieknek már régen szükségük volt erre, és örül, hogy megvalósult, így kulturáltabb körülmények között tarthatják járműveiket.

A problémára, hogy a két új, összesen 230 férőhelyes tároló elkészültével sem csökkent a káosz a pályaudvaron, több olvasónk is felhívta a figyelmünket. Köztük egy anonimitást kérő nyugdíjas nő, aki Csörög rovatunkba is betelefonált. Szerinte hiába építettek a buszpályaudvarhoz kerékpártárolót, mert továbbra is szanaszét, padhoz, korláthoz, fához, sövényhez kötik a bicikliket a környéken. Felvetette: túl sűrűn következnek a keréktartók, így a kormányok miatt nem férnek el megfelelő számban a kerékpárok, illetve a szélső sorban, a helyhiány miatt egymással szemben lezártaknak a hátsó kereke kilóg a tárolóból a földes, sáros területre.
 Maradt a biciklikáosz Hódmezővásárhelyen. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA

Ezt, a református újtemplom mellettit az önkormányzat alakította ki, és tulajdonképpen telt házas, egy-két hely árválkodik csak üresen. Vele szemben, a Bocskai utcánál a DAKK Zrt. által kiépített 70 férőhelyes részen több, legalább 30-40 üres helyet találtunk tegnap a délelőtti órákban. Vincze Zoltán kétkerekűje azonban ott várakozik gazdájára.

– Korábban előfordult, hogy a korláthoz zártam a bringát, de mostanában, mióta van hely, mindig a Bocskai utcánál lévő tárolóban teszem le. Nem értem azokat, akik a padokhoz láncolják. Talán az motiválhatja őket, hogy minél közelebb legyen a megállóhoz, ahol leszállnak a buszról, úgy érzik, ott nagyobb biztonságban van – vélekedett Zoltán.

– Vidékről járok dolgozni a vásárhelyi Hódtóba, és a buszról leszállva kerékpárral megyek tovább – mondta Tóth Lászlóné Irénke. Elárulta, a mai napig korláthoz zárja kétkerekűjét, mert nekitámaszthatja, az vastagabb, erősebb anyagú, és ezért nagyobb biztonságban tudja ott. Kifogásolta, hogy az új tároló nem fedett, így a kerékpárok ott is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. – Ha fedettet építenének, azt szívesen használnám: ott védve lenne a bicikli esőtől, hótól – közölte Irénke, miközben kétkerekűjét éppen a tárolónál lévő korláthoz láncolta.
Kívánsága hamarosan megvalósulhat: a tramtrainberuházáshoz kapcsolódva újabb, már fedett tárolókat építenek a buszpályaudvarhoz közeli Kálvin téri megállónál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön nyílik Endre Béla gyűjteményes kiállítása

Csütörtökön nyílik Endre Béla gyűjteményes kiállítása
Endre Béla (1870-1928) szegedi származású vásárhelyi festőművész életművét bemutató gyűjteményes kiállítás nyílik csütörtökön 17 órakor a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban. Az apropót az alkotó halálának 90. évfordulója adja. Tovább olvasom