Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Marciból műszaki rajzoló lett

Második helyezést ért el Kiss-Albert Márton a napokban rendezett országos szakmai tanulmányi versenyen, műszaki rajzból. A vásárhelyi Kossuth szakközépiskola diákjának ez már a sokadik országos eredménye, és több szakmát is szerzett.
Kiss-Albert Márton jól használja a számítógépet műszaki rajzra is Fotó: Tésik Attila
Az már biztos, hogy a Dunaújvárosban nemrégiben megrendezett Charles Babbage országos szakmai tanulmányi versenyen második helyezést ért el a vásárhelyi Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola ötödéves diákja, s ezzel műszaki rajzoló szakképzettséget is szerzett Kiss-Albert Márton. Ám ez még jobb is lehet, ugyanis a versenyeredményt megfellebbezte a vásárhelyi iskola, mert a zsűri az egyik, 90 százalékban megoldott feladatára egyetlen pontot sem adott.

A kossuthos diák számára a versenyek kihívást jelentenek, s bevallottan azért indult immár negyedszerre is, hogy újabb szép eredményt érjen el, szakmát, oklevelet szerezzen.

– Eredetileg gépésztechnikusként végeztem, majd gépipari számítástechnikus lettem, most pedig informatikai mérnökasszisztens szakra járok – árulta el a diák. Marci ugyanezen a versenyen tavaly első lett, tavalyelőtt a negyedik, azelőtt pedig az ötödik helyezést érte el, azaz fokozatosan jutott előrébb a ranglistán.

– Az idei versenyen húszan kerültünk a döntőbe, ahol négy feladatot kellett megoldani számítógép segítségével. Kétdimenziós műhelyrajzot kellett térben ábrázolni és fordítva – mondta, hozzátéve, még egy éve van hátra a Kossuthban, aztán lehet, hogy újabb szakmát szerez. Jelenlegi végzettségeivel gépészként vagy műszaki rajzolóként tudna elhelyezkedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásfelújításra készül Vásárhely

Megvenné a vásárhelyi önkormányzat a munkaügyi központ épületét: lakásokat alakítana ki a házban. A… Tovább olvasom