Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Márki-Zay arra kéri híveit: ne demonstráljanak

- Lázár János országgyűlési képviselővel való június 14-ei találkozásom legfontosabb célja, hogy lefektessük egy békésebb együttműködés alapjait közös városunk, Hódmezővásárhely és a térség érdekében - írta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere.
Közölte: arra kéri támogatóit, hogy a találkozóra ne szervezzenek demonstrációt, politikai hangvételű eseményt a helyszínre és máshová se. – Ezzel veszélyeztethetik egy reményeim szerint kialakuló, fontos és hosszútávú együttműködés célját és eredményeit – zárta bejegyzését a polgármester. Mint ismert, Lázár János országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter előbbi fogadóóráján találkozik és egyeztet a város ügyeiről, várhatóan 8 és 9 óra között.

A polgármester közösségi oldalán keddről szerdára virradó éjjel viszont megjelent egy felhívás, miszerint várja szimpatizánsait a találkozó helyszínére, a Fidesz-irodához. A polgármester kérdésünkre elmondta, tévedésből történt. – Azok közül, akik kezelik a Facebook-oldalamat egyikük a megkérdezésem nélkül tette fel. Ezért írtam a másik bejegyzést, mert ez az egyeztetés és nem demonstráció helye és ideje – mondta. A felhívás egyébként reggelre eltűnt az oldalról.

Nagy vihart kavart a városvezető videósának, Mártonnak trágár kommentje az egyik vásárhelyi internetes portál egyik cikkéhez. Szabó Bálint, a K'Art károsultak jogi képviselője erről tartott hétfői sajtótájékoztatóján azonnali menesztését követelte.

– Konzultáltam Marcival, azt mondta, fotoshoppos megoldásról lehet szó, mert a véleményt nem ahhoz a cikkhez írta, mint amellyel kapcsolatba hozták. Biztos vagyok benne, nem a vállalkozókat szidta. Hozzátette: ezek nem helyénvaló szavak és mindent megtesz a közbeszéd megtisztításáért, a korrupció és a hazudozás eltűnéséért. – De a korrupció hasonló érzelmeket válthat ki az emberekből – közölte.

A videóst nem bocsáthatja el, mivel nincs a város alkalmazásában. Önkéntes, aki ellenszolgáltatás nélkül vállalta: a közgyűléseket és lakossági fórumokat élőben felteszi az ő Facebook-oldalára. – Vagyis nem közszereplő, magánemberként nyilvánított véleményt – tette hozzá Márki-Zay.

Szabó Bálint lapunk kérdésére elmondta, egyszerűen hazugság, hogy meghamisította volna a videós hozzászólásáról készült képernyőképet. Mint mondta, azt ő maga készítette telefonján, ezt egyébként munkatársunknak el is küldte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látszatpolgármesternek látják Márki-Zay Pétert Hómdezővásárhelyen

Látszatpolgármesternek látják Márki-Zay Pétert Hómdezővásárhelyen
Vasárnap esti Facebook prédikációkból még nem épült semmi a városban, és a disznóparéj sem tűnt el a… Tovább olvasom